Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tedorovici pleacă la Bruxelles - Ministrul Finanțelor va prezida prima reuniune a ECOFIN din mandatul Preşedinţiei României la Consiliul UE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

În perioada 21-22 ianuarie 2019, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, se va afla la Bruxelles, pentru o serie de reuniuni și întâlniri bilaterale în contextul exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (UE), pentru o perioadă de șase luni, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul ministerului de resort.

Astfel, luni, 21 ianuarie 2019, Eugen Teodorovici va prezenta prioritățile României în domeniul financiar în fața Comitetului pentru Afaceri Economice și Monetare din Parlamentul European.

În plus, luni, ministrul român al Finanțelor va avea o întâlnire cu președintele Eurogroup, ministrul portughez al finanțelor, Mário Centeno, și va participa la reuniunea Eurogroup în format extins.

Marți, 22 ianuarie 2019, ministrul Teodorovici va prezida prima ședința a Consiliului pentru afaceri europene și financiare (ECOFIN).

CUTREMUR în JUSTIȚIE - 'Spovedania' unor ofițeri de poliție judiciară deschide o nouă cutie a Pandorei: Rolul Jandarmilor în dosarele DNA

Pe agenda reuniunii se regăsesc teme precum programul InvestEU, stadiul revizuirii sistemului european de supraveghere financiară, programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE la nivelul ECOFIN și Semestrul European.

La sfârșitul săptămânii trecute, Președinția română a Consiliului UE a finalizat procesul de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice și financiare, respectiv regulamentul privind acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante (NPL). Înregistrarea unor progrese semnificative în domeniul serviciilor financiare reprezintă o prioritate a României în Consiliul Afacerilor Economice și Financiare, au mai susținut reprezentanții Finanțelor.

Cele șase dosare aflate în trialog în acest moment sunt în diferite stadii de progres. De asemenea, Președinția română finalizează procesul de adoptare a regulamentului privind plățile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) și pachetul de reducere a riscurilor în sectorul bancar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.