Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici, BĂGAT în corzi un fost ministru de Finanțe: 'Chiar ne ia pe toți de proști'

Atlantic Council
eugen teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, este criticat dur de un fost ministru de Finanțe, care acuză că social - democratul ne ia pe toți de proști.

„Eugen Teodorovici chiar ne ia pe toţi de prosti. Ministrul Finanţelor spune că împrumutul pe termen lung făcut de guvern arată încrederea investitorilor străini în noi. Statul român s-a împrumutat recent pe 30 de ani cu o dobândă uriaşă de 4,58%. Noi vom plăti cu vârf şi îndesat recentul împrumut al statului de 3 miliarde. Mai exact vom plăti 2,2 miliarde de lei in dobânzi.

Citește și: Nervi în PSD, după ATACUL lui Vosganian: 'Domnule Vosganian, vă sfătuiesc să beți vreo doi litri de ceai de tei concentrat'

Ceea ce e enorm! Vi se pare că asta arată încredere în statul român? Statul se va împrumuta la finalul anului mai mult ca de obicei, nu pentru că se schimba “filozofia” de împrumut, cum spune ministrul, ci pentru ca riscăm să nu mai ne împrumute nimeni în condiţiile actuale şi statul trebuie să îşi asigure banii de finanţare şi pentru perioada următoare. Ministrul mai spune că trebuie să facem împrumuturi numai la costuri pe care le agreăm noi ca ţară. Excelent! Dar trebuie să găseşti şi investitori care să accepte să cumpere eurobonduri la dobânzile agreate de tine. Până una alta, după ce a eşuat să se împrumute în luna ianuarie de mai multe ori, în şprilie guvernul a acceptat dobânzi astronomice de până la 4,58%. Acestea sunt costurile agreate de noi ca ţară?”, a scris Ioana Petrescu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.