Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici a EXPLODAT la adresa 'șefului FBI': Cât de MIC era deficitul lăsat de PSD la plecarea de la guvernare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici gest

Eugen Teodorovici a declarat că a lăsat la Ministerul de Finanțe un proiect de buget pentru anul viitor care prevede un deficit de 2,82%. Social-democratul a precizat că așteaptă ca Guvernul să prezinte public proiectul de buget pentru a putea compara datele din cele două documente, conform Mediafax.

Citește și: E SHOW în Guvernul Orban: ministrul Sănătății promite că se duce peste Florin Cîțu, la Finanțe: Niciodată nu sunt mulțumit

„Nu, proiect de rectificare nu se putea face, pentru că a fost moțiunea și noi am rămas implicit fără această putere de a legifera. Calcule făcute și un proiect de buget a fost lăsat colegului meu, Cîțu, la Finanțe, cu un deficit de 2,82%. Aștept să prezinte public Guvernul Orban proiectul de buget pentru a compara datele din aceste două proiecte. Ce am lăsat noi, cu ce propun dânșii a se merge în Parlament pentru o discuție și desigur un vot în Parlament”, a afirmat Eugen Teodorovici, sâmbătă la Antena 3, întrebat dacă a lăsat un proiect de rectificare bugetară înainte de a pleca de la MFP.

El a vorbit despre faptul că PNL a prezentat deficitul mai mare decât cel real, iar guvernarea PSD planificase pe acest an un deficit de 2,76%.

„Deficitul mai mare decât ar fi real. Noi am planificat pentru anul acesta un deficit de 2,76%. Cred că nimeni nu își poate închipui că noi singuri, eu ministru de Finanțe, proiectam un buget pentru noi, partid de guvernământ, PSD, cu un deficit care să sară de 3%. În cel mai rău caz s-ar fi închis acolo undeva în marja lui 3% și noi am fi putut uza de acea clauză europeană de investiții care spune că dacă depășești până la 0,5 cei 2%, atunci Comisia îți consideră această depășire ca fiind, ca să zic așa, în marja permisă. Noi am discutat și anii trecuți despre această posibilă clauză care merge până la 0,5”, a explicat Teodorovici.

Senatorul PSD a mai spus că PNL poate face orice rectificare bugetară dorește, însă nu trebuie să urce peste ținta de deficit de 3%.

„Am spus-o chiar și în ziua când i-am predat mandatul domnului Cîțu și chiar i-am spus că voi fi deschis la orice fel de discuție, propunere pe care dânsul o să o aibă ca ministru de Finanțe. Am spus că prima sau a doua măsură pe care trebuie să o facă e aceea legată de rectificarea bugetară. Și anume să asigure plățile pentru ce cred dânșii că trebuie asigurat, facturi de PNDL, rambursare de TVA și alte plăți pe care dânșii le consideră prioritare, dar să nu meargă mai sus de 3%, urmând ca din execuția anului în curs să vadă unde se ajunge. Asta era politica corectă a unui ministru de Finanțe. Nu să ascunzi”, a conchis Eugen Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.