Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici a răbufnit: 'Nu unul muncește și trei stau pe lângă'. Ministrul Finanțelor anunță 'revoluția' în ministere

Inquam Photos / Octav Ganea
eugen teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice (MFP), a anunțat, marți seara, că se discută o restructurare a ministerelor, inclusiv a structurilor din subordinea acestora, iar o decizie va fi luată după finalizarea bugetului pentru anul viitor, informează Mediafax.

„Cele două zone nu se afectează: mă refer la partea de investiții și la salariile cuvenite celor care trebuie să rămână în administrație. Care trebuie acesta poate fi înlocuit, ca număr, cu suficient de mare încât să meargă în administrație”, a spus Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR1.

Întrebat, ministrul Finanțelor a răspuns că este obligatorie o reformă a administrației publice. „Cred că este de bun simț să te gândești, pentru că ne dorim, cu toții, o administrație, și locală și centrală, eficientă. Asta înseamnă ce? Să ai oameni, nu foarte mulți, exact câți trebuie, mai bine plătiți sunt deja. Legea există, ca să fim mai eficienți. Nu unul muncește și trei pe lângă el stau”, a detaliat Teodorovici.

Mascații au luat cu asalt contrabandiștii - Zeci de percheziții în București și 3 județe din țară

Mai exact, când discută bugetul pentru anul viitor, MFP poartă discuții bilaterale cu fiecare minister, conform oficialului citat. „În principal, avem o listă cu cele mai mari zone unde se cheltuie banii publici – transporturi, sănătate și alte ministere care au foarte multe economii în subordine – energia, economia. (...) Din păcate, ani de zile s-au încărcat aceste structuri. (Este momentul) să spunem «Stop». Nu doar Stop, ci și în sens invers”, a mai spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a menționat că nu va fi doar o evaluare a ministerului și a structurii proprii, ci și una a structurilor din subordine.

„Noi trebuie să prezentăm bugetul în noiembrie anul acesta. Până în noiembrie, discuția se încheie. Au avut ieri (n.red. – luni) ministerele termen să ne trimită bugetele pe 2019, în baza unor limite pe care noi le-am impus pe anul viitor și vine discuția bilaterală. (...) Stăm o zi, o noapte, două nopți, nu contează, trei zile”, a explicat Teodorovici.

Întrebat, oficialul de la MFP a spus că vrea ceea ce vrea întreaga țară: „Eficiență”. „Vin din administrație, este greu să mă păcălești - dacă nu, imposibil. (...) Am spus și la rectificare, că fiecare ministru în parte, trebuie să se comporte la nivelul ministerului pe care îl coordonează, ca un ministru de Finanțe”, a adăugat Teodorovici.

Când se duc la discuții la MFP, miniștrii au de făcut două propuneri: de reduceri de cheltuieli și de creștere de venituri, fiecare minister. „Dacă propun, propun în ceea ce mă privește pe mine ca și coordonare, după care, pentru restul propunerilor (n.red. - de la ministere) vor fi luate, la nivel de Guvern, decizii”, a precizat Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.