Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici: 'Eu dau cu tot ceea ce trebuie să dau, ca să apăr această țară'

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a susținut, duminică seara, că va prezenta, în următoarele zile, propuneri de modificare a modului în care zona bancară este altfel decât alte zone, scrie Mediafax.

„Inclusiv în ceea ce înseamnă acea obligație ca pe o anumită funcție publică să dai o declarație că n-ai avut legături cu trecutul, înainte de 1989. Știți că pentru tipul acesta de funcții, pentru această zonă (bancară - n.red.), se exceptează. Cum sunt altfel decât noi?!”, a afirmat, duminică seara, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Mai exact, ministrul Finanțelor s-a referit la faptul că bacherii nu trebuie verificați de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), în cazul în care ocupă funcții publice.

Citește și: Eugen Teodorovici susține că piața trebuie să urmărească dialogul dintre Ministerul Finanțelor Publice și BNR

Întrebat dacă bancherii „dau” cu ROBOR-ul în Guvern, iar el „dă” cu Securitatea în bancheri, ministrul Finanțelor a răspuns: „Eu dau cu tot ceea ce trebuie să dau, ca să apăr această țară”.

„Dacă tot ne-am apucat să avem pentru prima dată în această țară această discuție serioasă, fără teama de a fi dați jos sau să cedăm la presiuni, am spus că această ordonanță, care a supărat în special acele companii care aveau profituri imense, de la bănci până la celelalte sectoare, nu renunțăm la această discuție. Vrem cu toții, și Guvern și Coaliție, să avem un tratament corect. Că ești bancher, foarte bine, dar să se știe”, a adăugat Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.