Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici îl bagă în corzi pe Mugur Isărescu - Solicitare CLARĂ, în plin scandal

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că prețurile în România trebuie clar exprimate în lei, completate de echivalentul acestora în euro, pentru cei care doresc, dar nu invers.

„Cum prețuri în euro?”, a spus Eugen Teodorovici, vineri, în timpul unei conferințe de presă, întrebat dacă are vreo inițiativă legată de deprecierea leului în fața euro, ceea ce majorează prețurile caselor și mașinilor care sunt exprimate în euro, conform Mediafax.

Citește și: Codrin Ștefănescu ANUNȚĂ RĂZBUNAREA PSD după plecările la Pro România: Ne pregătim să primim între 8 şi 11 parlamentari din alte partide

„Este un lucru pe care l-am ridicat în discuția cu domnul Guvernator, pentru că, din punctul meu de vedere trebuie foarte clar acest lucru clarificat: în România prețurile sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul în euro, dar nu cum este, din păcate, astăzi, pentru că o astfel de abordare duce, din păcate, la slăbirea leului, iar acest lucru trebuie clarificat. Prețurile în România sunt în lei și se poate menționa, eventual, pentru cei care doresc, echivalentul în euro și nimic altceva”, a completat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a insistat că a ridicat această problemă în ședința Comitetului Național de Supraveghere Macroprudențială (CNSM).

„Sigur da, (...) în Consiliul Național de Supraveghere Macroprudențială. Vom discuta acum (la 18 februarie - n.red.) alte puncte, acesta fiind unul dintre ele: (...) prețurile în România să fie clar exprimate în lei - suntem în România și aceasta este prevederea legală. Poți să pui, echivalentul în euro, eventual”, a mai spus întrebat dacă intenționează să ia o măsură legală prin care să stabilească acest lucru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.