Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici, în doliu: 'Mihnea va rămâne veșnic un model demn de urmat'

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și-a exprimat, duminică, într-o postare pe Facebook, regretul cu privire la dispariția diplomatului Mihnea Constantinescu.

„Moartea și-a cerut tributul unui destin uman și profesional exemplar. Aseară, departe de țara ale cărei interese le-a slujit cu toată ființa lui, s-a stins din viață cel care a fost Mihnea Constantinescu, profesor de excepție, diplomat unanim apreciat pentru profesionalismul său și, înainte de toate, un prieten și un OM cu o aleasă ținută morală. Pentru cei care am avut onoarea de a-l cunoaște îndeaproape, Mihnea va rămâne veșnic un model demn de urmat. Dumnezeu să te aibă în grijă, dragă Mihnea!”, a scris duminică, pe Facebook, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

CITEȘTE ȘI: Arme împotriva răcelii: Ceaiurile mai puţin cunoscute care întăresc sistemul imunitar

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat, duminică dimineața, la Antena 3, că fostul diplomat Mihnea Constantinescu a murit, sâmbătă noaptea, în străinătate. „Ieri, un consul al nostru a vorbit cu dânsul. Toată după-amiaza a fost foarte lucid, într-o stare foarte bună. Din păcate, până la urmă, în aceeași noapte, în jurul orei 12.00, a decedat. Vreau să transmit condoleanțe familiei”, a declarat Meleșcanu.

Potrivit șefului MAE, Constantinescu a fost un ambasador „de o mare calitate profesională”.

Mihnea Constantinescu avea 56 de ani și a fost, pe rând, asistent personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtător de cuvânt al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Văcăroiu, ministru de stat pentru reforma economică în același guvern Văcăroiu. A fost, apoi, director de cabinet și consilier al ministrului de Externe de atunci, Mircea Geoană (1996-1998).

Ulterior, Mihnea Constantinescu a fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase (2004) și apoi director de cabinet al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008), dată după care îndeplinește funcția de ambasador cu însărcinari speciale în cadrul MAE. În mai 2012, Mihnea Constantinescu a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat.

CITEȘTE ȘI: Transpiri excesiv? Vezi ce boală GRAVĂ ai putea avea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.