Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici 'NIMICEȘTE' opoziția: 'Aţi transformat Parlamentul într-o scenă de spectacol'

Inquam Photos / Octav Ganea
eugen teodorovici

Ministrul Finanţelor a acuzat opoziţia, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, că a transformat Parlamentul în spectacol şi că, de aceea, urât sau prost sunt considerate mai jignitoare decât groparul României, trădător de ţară sau hoţ. Teodorovici a ţinut să spună că mai grav este că opinia publică nu se sesizează când se aduc astfel de acuzaţii unui membru al Guvernului sau unui demnitar, informează News.ro.

Citește și: Liviu Dragnea riscă să PARALIZEZE: Medicii spun că un os s-a dislocat și îi poate afecta măduva spinării

Teodorovici a susţinut că măsurile Guvernului în domeniul politicilor fiscale sunt confirmate de analizele instituţiilor europene şi a acuzat opoziţia că subminează economia naţională cu acuzaţiie iresponsabile.

„Cine minte? Comisia Europeană şi instituţiile europene care certifică realizările acestui guvern sau mint şi dezinformează cei care fac afirmaţii de genul: ministerul condus de dvs. încă adună de unde o mai putea bani pentru a închide târâş-grăpiş bugetul pe 2018? Cine subminează economia naţională cu astfel de declaraţii iresponsabile, care generează costuri crescute pentru împrumuturile pe care le face Ministerul Finanţelor Publice pe pieţele financiare?”, a spus Teodorovici.

El a menţionat că în ultima vreme a observat că opoziţia face tot felul de statistici cu referire la numărul zilelor în care România a fost condusă de PSD în ultimii 30 de ani, în detrimentul altor partide politice. „Vă întreb: este vina PSD că opoziţia nu a fost prea mult timp la guvernare după revoluţie sau este un indicator care arată clar dorinţa alegătorilor în această ţară? (...) V-aţi gândit că e un vot de neîncredere al românilor la adresa dvs?”, a adăugat Teodorovici.

„Aţi transformat Parlamentul într-o scenă de spectacol. (...) Este acelaşi cadru lingvistic al formelor fără fond, al acuzaţiilor fără niciun fel de acoperire, fără argumente, fără dovezi, al invectivelor care sunt mai tari, doar dacă stilistic ne afectează mai mult, şi nu prin gravitatea acuzaţiilor. De aceea, se poate considera că urât sau prost sunt apelative mult mai grave sau mai jignitoare decât acelea precum groparul României sau trădător de ţară sau hoţ. Ce este şi mai grav e că opinia publică nu se sesizează atunci când se aduc astfel de acuzaţii la adresa unui membru al Guvernului sau unui demnitar al statului român. De ce consideraţi că groparul este acela care în timpul mandatului de ministru al Fondurilor Europene a făcut ca România să aibă cea mai mare creştere a nivelului de absorbţie a fondurilor europene, confirmată de UE, sau acela care în 2015 a promovat, cu sprijinul colegilor, cel mai liberal Cod fiscal al României şi ale cărui efecte le-aţi resimţit cu toţii în creşterea economică ce a urmat, sau cel care a promovat schema de ajutor de stat prin care au fost finanţate importante proiecte de investiţii? Vă invit să lăsaţi deoparte ipocrizia, pentru că ipocrizia nu salvează România”, a mai spus Teodorovici.

Moţiunea simplă urmează să fie votată miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

Săptămâna trecută, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, l-a insultat, la dezbaterea bugetului pe 2019 în Comisiile de buget-finanţe, pe senatorul liberal Florin Cîţu, strigându-i: "Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.