Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici, promisiune de ULTIMĂ ORĂ pentru angajaţii din sectorul IT: 'Se va găsi o soluție mai bună, mai utilă și mai rapidă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Teodorovici

Guvernul caută din nou soluţii pentru ca, o dată cu trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului, IT-iștii să nu aibă de suferit.

„Săpt[mâna aceasta o să-i prezint doamnei prim ministru soluția pe care Ministerul de Finanțe o are astăzi în lucru. Este o soluție mai bună, mai utilă și mai rapidă în aplicare. Sunt adeptul lucrurilor simple. Cred că va fi discutată joi, în ședința de guvern. După aceea se va anunța și se va aplica imediat”, a spus Eugen Teodorovici, la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul Viorel Ştefan anunța luni că la Ministerul Finantelor se lucrează la un alt proiect, o nouă schemă de ajutor de stat, prin care ar urma să se compenseze eventuale pierderi salariale, generate de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Asta după ce informaticienii s-au trezit deja luna aceasta că au primit mai puţini bani decât anul trecut, deşi primiseră promisiuni că acest lucru nu se va întâmpla.

Fostul premier Mihai Tudose anunţa în noiembrie anul trecut că Guvernul va da o ordonanţă dedicată salariaţilor cu handicap şi a celor din IT, astfel încât veniturile să nu le scadă în urma trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat de la începutul acestui an. Ordonanţă care nu a fost adoptată nici în ziua de azi. Actualii guvernanţi au renunţat la această variantă şi spun că lucrează deja la o altă soluţie de compensare. Piața IT din România avea peste 100 de mii de angajaţi la sfârşitul lui 2016 şi valorează aproximativ 5 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.