Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac ARUNCĂ în aer demisiile anunțate de parlamentarii care se DEZIC de pensiile speciale: Și Dragnea a demisionat, pensia a rămas

Lumea Politică
Eugen Tomac

Liderul PMP Eugen Tomac susține că formațiunea va depune marți o solicitare prin care cere convocarea Birourilor Permanente și aducerea în plen a legii privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari și primari.

Reacția liderului PMP vine după ce Dan Barna a anunțat că deputații și senatorii USR își vor da demisia din Parlament marți dimineață, pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Un anunț similar a făcut și liderul PSD Marcel Ciolacu, care a spus că demisionează din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială, conform Mediafax.

„Eu mi-am dat demisia din Parlament anul trecut, nu anul acesta cu 10 zile înainte de alegeri, dar nu le pot spune oamenilor că odată ce mi-am dat demisia nu voi avea pensie specială. Teoretic, nu am un mandat întreg 2016-2020, pentru că în iunie 2019 am plecat din Camera Deputaților. Eu în schimb am un mandat întreg 2012-2016 și, conform prevederilor din lege, beneficiez de pensie specială. Pentru un mandat întreg și cei doi ani și jumătate de mandat din 2016-2019. Prin urmare, ceea ce am făcut totuși pentru a nu beneficia de pensie, am declarat în plenul Camerei Deputaților, cerând sa se consemneze în stenogramă, care se publică în Monitorul Oficial că renunț la acest drept. Am fost singurul parlamentar care a făcut asta!!! Mai mult decât atât, dacă astăzi toți parlamentarii noștri și-ar da demisia, dar ei mai au mandate întregi demisia lor nu are niciun efect. Așa este și în cazul celor de la USR, ei azi își dau demisia, dar peste zece zile toți sunt realeși, dacă nu eliminăm pensiile speciale totul rămâne praf in ochi”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Acesta a anunțat că PMP va depune din nou marți o solicitare prin care cere convocarea Birourilor Permanente Reunite și aducerea în plen a legii prin care se cere eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari și primari.

„Aceasta este soluția, eliminarea, pentru că demisia și-a dat-o și Dragnea și mulți alții, dar pensiile au rămas”, a precizat Eugen Tomac.

”Pensiile speciale sunt un furt, bani nemeritați!”, a spus și deputatul Sebastian Moise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.