Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, atac dur la adresa parşamentarilor: 'O situaţie revoltătoare'

tomac

Deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al Partidului Mişcarea Populară, a criticat, marţi, 6 februarie, iresponsabilitatea parlamentarilor care au votat, anul trecut, împotriva proiectului de lege al PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Declaraţia lui Eugen Tomac intervine în contextul în care deputaţii şi senatorii Partidului Mişcarea Populară au redepus în Parlament o inițiativă legislativă pentru a respecta voința românilor care au votat în acest sens la Referendumul din 2009.

„Ne aflăm astăzi într-o situaţie inedită, în sensul peiorativ al cuvântului, o situație cel puțin revoltătoare. Am fost aleși cu toții pentru a reprezenta voința poporului român și culmea, tocmai aici, în Parlamentul României, aceasta este încălcată în mod flagrant.

La data de 22 octombrie 2009 s-a desfășurat un Referendum Naţional prin care românii au fost chemați să-şi exprime voinţa cu privire la două probleme de interes naţional: trecerea la un Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane. Atunci, din totalul celor de 9.320.240 de personae care au participat la vot, 7.765.573 au răspuns „DA”, respectiv 83,31%. O majoritate covârșitoare pe care noi, în calitate de parlamentari aleși, aveam obligația s-o respectăm.

Prin urmare, la sfârșitul anului 2015, am depus în Parlament o inițiativă legislativă în acest sens, tocmai pentru a aduce la îndeplinire ceea ce promisesem cetățenilor. Din păcate, ambele Camere ale Parlamentului au votat împotrivă. Am fost consternat de uşurinţa cu care toate partidele, cu excepţia USR, s-au unit împotriva românilor. USL bântuie în continuare pe holurile Parlamentului. Votul de respingere dat proiectului de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost o lovitură la adresa democraţiei, o sfidare pe faţă a voinţei românilor.

Am promis atunci că nu vom renunţa şi vom face tot ce este nevoie pentru a respecta ceea ce aproape 8 milioane de români au decis și exact asta am făcut. Am redepus zilele trecute în Parlament inițiativa legislativă pentru reducerea numărului de parlamentari la 300. Am decis,

alături de colegii mei, să începem o nouă campanie de curăţare a Parlamentului de nulităţi. Românii care au votat în 2009, românii care au ieşit în stradă, cerând un Parlament cu parlamentari mai puțini şi mai eficienţi, au dreptate. Fiecare deputat sau senator responsabil are obligația morală să coboare printre oameni, să discute cu ei, să acţioneze în conformitate cu voinţa acestora şi, în final, să le obțină sprijinul. Refoma parlamentară se poate face doar pornind de la respectarea voinţei populare”, se arată în declarația liderului PMP, Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.