Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac de la PMP anunţă că europarlamentarele, unirea cu Moldova şi alegerea primarilor în două tururi-discutate la întâlnireade la Baia Mare

Eugen Tomac

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, lider al grupului parlamentar al partidului, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Baia Mare, că, parcursul acestei an, PMP se va concentra pe pregătirea campaniei pentru alegerile europarlamentare din 2019, proiectul politic de unire a Moldovei cu România şi cel privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Liderii şi parlamentarii din organizaţiile PMP Maramureş, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Bihor participă în cursul zilei de vineri, la Baia Mare, la o întâlnire regională în cadrul căreia se vor discuta principalele proiecte ale formaţiunii politice, dar şi se vor stabili o serie de aspecte legate de viitoarea campanie pentru alegerile europarlamentare, conform Agerpres.

"Ştim că peste un an de zile ne aşteaptă o bătălie importantă, cea a alegerilor europarlamentare. Ne facem treaba temeinic şi serios şi vom discuta despre strategia noastră de organizare pentru această competiţie (...)Noi suntem singurul partid care, într-un congres cu peste 5.000 de membri, ne-am stabilit (ca proiect-n.r.) reîntregirea ţării, respectiv unirea Republicii Moldova cu România. Sunt peste 3, 5 milioane de români care locuiesc la est, peste Prut, şi au dreptul să viseze să redevină cetăţeni români, aşa cum au fost înainte de 1940, când, printr-o înţelegere criminală dintre Hitler şi Stalin, au devenit, peste noapte, cetăţeni ai URSS. Avem toate datele şi instrumentele pentru a corecta această nedreptate şi noi ne-am asumat ca partid politic acest obiectiv", a declarat Eugen Tomac.

Acesta a mai precizat că va discuta cu liderii regionali din Transilvania şi parlamentarii partidului despre proiectul legislativ al alegerii primarilor din două tururi, cât şi despre campania de semnături pentru susţinerea proiectului politic de unire a Republicii Moldova cu România.

"Astăzi ( vineri -n.r.) vom discuta şi despre obiectivele pe care preşedintele Traian Băsescu le-a trasat la Consiliul Executiv Naţional din această săptămână. Noi, ca partid parlamentar, am depus în Parlament o iniţiativă legislativă prin care am cerut revenirea la alegerea primarului în două tururi. Considerăm că societatea românească nu este deplin pregătită pentru un exerciţiu democratic în care alesul să fie trimis în fruntea primăriei printr-un singur tur şi considerăm că, pentru o mai bună reprezentare şi legitimitate mai solidă pentru un ales în fruntea unei primării, este bine să se revină la alegeri în două tururi(...) Vrem să strângem un milion de semnături din partea cetăţenilor români pentru a întări şi mai mult suportul popular pentru acest demers, iar în cazul în care Parlamentul va neglija, până la sfârşitul acestei sesiuni, şi acest semnal public pe care PMP vrea să-l transmită către întreaga clasă politică, în mod clar mai există un alt instrument pe care vom cere să-l utilizeze preşedintele României(...)vom cere preşedintelui să convoace un referendum naţional cu privire la acest subiect", a spus Eugen Tomac.

În context, deputatul PMP Maramureş Adrian Todoran a precizat că, la nivel naţional, partidul înregistrează o creştere a numărului de membri. "Suntem singurul partid politic din România în continuă urcare şi vin tot mai mulţi oameni alături de noi", a spus Adrian Todoran. Tot vineri vor avea loc alegeri pentru conducerea organizaţiei municipale Baia Mare a PMP, unde deputatul Adrian Todoran este singurul candidat pentru funcţia de preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.