Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, despre contestarea alegerii sale în fruntea PMP: AEP a devenit o buturugă bolşevică a actualei puteri

Tomac

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat duminică, despre contestarea alegerii sale în fruntea formaţiunii, că AEP a devenit o buturugă bolşevică a actualei puteri şi că face un apel către CSM, pentru că justiţia română are de luat o decizie importantă, să valideze voinţa exprimată în mod democratic în Congresul formaţiunii.

”Tot Partidul Mişcarea Populară este implicat în această construcţie. Faptul că AEP a devenit o buturugă bolşevică a actualei puteri şi în mod absolut discriminatoriu, din momentul în care am anunţat că suntem de acord şi răspundem invitaţiei USR de a veni în dreapta unită, au apărut şi aceste probleme şi presiuni din partea unei instituţii ale statului care are cu totul altă menire în societatea noastră. Amintesc că eu am revenit în fruntea partidului prin voinţa a 99 % din membrii din conducerea PMP. Timp de un an şi jumătate, Autoritatea Electorală a avut o relaţie excelentă cu PMP. Brusc, din momentul în care am hotărât să ne luăm soarta în mâini şi să punem umărul la această construcţie importantă, cei de acolo au reevaluat relaţia cu noi”, a spus Eugen Tomac în conferinţa de presă susţinută după lansarea listei Dreptei Unite la alegerile europarlamentare, despre contestarea în justiţie a alegerii sale în fruntea PMP.

Eugen Tomac a continuat: ”Fac un apel către Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru că justiţia română are de luat o decizie importantă. Legea spune că în 15 zile după ce un congres îşi validează conducerea Tribunalul trebuie să valideze voinţa exprimată în mod democratic de către conducerea unui partid. De doi ani de zile un proces verbal al Partidului Mişcarea Populară este târât prin tribunale de oameni care deschis spun că fac jocul actualei puteri”.

Liderul PMP şi-a exprimat convingerea ”că această chestiune va fi tranşată cât mai rapid”.

”Sunt absolut convins că această chestiune nu va reprezenta un derapaj. Există un partid politic european, cu reprezentare europeană, PMP are peste 2000 de aleşi locali a avut două congrese nu un singur congres prin care în mod democratic ne-am stabilit care sunt direcţiile, cine conduce partidul şi nu credem că va exista un asemenea derapaj. Este foarte important să nu existe niciun fel de interferenţe de niciun fel de natură. Şi ştampila şi sediul şi toate activitatea este gestionată de un consiliu de conducere al PMP, pe care îl reprezint eu mulţumesc”, a mai spus Tomac.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat în luna iulie anul trecut că instituţia a decis să suspende plata subvenţiei către Partidul Mişcarea Populară, în urma litigiului privind conducerea formaţiunii, între fostul preşedinte Cristian Diaconescu şi noua conducere, aleasă de Congres, în persoana liderului Eugen Tomac, care nu a fost soluţionat şi se află încă în instanţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.