Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, despre revenirea României la normalitate: Premierul Florin Cîțu vine cu un mesaj exagerat de optimist

Lumea Politică
Eugen Tomac

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat miercuri seară, la B1 TV, că, din punctul lui de vedere, premierul Florin Cîțu a dat un mesaj ”exagerat de optimist” cu privire la orizontul de timp în care România ar putea începe să revină la normalitate și ar atinge o imunitate colectivă în urma vaccinării anti-COVID-19. Șeful Guvernului a anunțat recent înființarea ”Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate la 1 iunie” și a precizat că România ar putea avea, până la finalul lunii iulie, 10 milioane de persoane imunizate.

”Este din ce în ce mai clar că domnul Cîțu a înțeles că, dacă nu comunică, se întâmplă lucruri extrem de grave pentru că vin tot felul de oameni limitați, de genul celor pe care îi cunoaștem deja, distinsa senatoare Șoșoacă este vârf de lance a celor care pun sub semnul întrebări tot ceea ce se întâmplă. Iată că în încercarea aceasta de a recupera, pentru că au avut o perioadă lungă în care au comunicat extrem de puțin, acum vine cu un mesaj exagerat de optimist. Se cunoaște foarte bine că progrese se fac, avem acest vaccin ceea ce este extraordinar, obiectivul este ca până în septembrie să putem vaccina 70% din populație, dar peste tot în Europa sunt probleme în ceea ce privește asigurarea de stocuri necesare”, a spus Eugen Tomac.

Europarlamentarul nu crede în varianta în care până la finalul lunii iulie cea mai mare parte a populației României va fi vaccinată.

”Nu s-a schimbat nimic, rămâne septembrie, vă spun eu că ăsta e ultimul termen pe care l-am discutat în Parlament, la Bruxelles. Am auzit declarația premierului, sunt convins că este făcută pe fond de competiție politică pentru că în urmă cu câteva zile Năsui cu Vioculescu au ieșit și ei și au spus că au pregătit un plan de a redeschide economia. Premierul a venit cu un alt mesaj mult mai optimist, dar, din păcate, trebuie să fim ponderați, pentru că suntem una dintre cele mai afectate țări din lume în ceea ce privește pademia, numărul de decese și în ceea ce privește un lucru extrem de grav și până la această oră nu s-a rezolvat problema, și dacă aș fi în locul domnului Cîț n-aș dormi deloc liniștit noaptea, știind că sunt oameni care ar putea fi salvați și nu sunt salvați tocmai pentru că nu avem încă bine pus la punct un sistem de testare a populației. Sunt oameni care mor, probabil, și nu știu că sunt bolnavi”, a mai spus Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.