Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, despre vizita la Cincu: 'Sper ca cetăţenii români să înţeleagă cât de importantă este umbrela de securitate NATO'

facebook.com
eugen tomac

Eugen Tomac, despre vizita la Cincu: 'Sper ca cetăţenii români să înţeleagă cât de importantă este umbrela de securitate NATO'.

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac, a transmis, luni seară, într-o postare pe Facebook, după o vizită la baza militară de la Cincu împreună cu o delegaţie a Parlamentului European, că cetăţenii României înţeleg cât este de importantă, în actualul context regional, "umbrela de securitate NATO".

”Zilele acestea mă aflu într-o vizită oficială a unei delegaţii a Parlamentului European în România şi R. Moldova. Misiunea este organizată de Subcomisia pentru Securitate şi Apărare, condusă de doamna Nathalie Loiseau. Primul popas l-am făcut la Cincu unde se află Grupul de Luptă NATO”, a spus Eugen Tomac.

Condus de Franţa, acesta a fost constituit acum un an pe teritoriul României ca răspuns la agresiunea Rusiei în Ucraina.

”Este unul dintre cele 8 grupuri de luptă de pe flancul de est al NATO şi are menirea de a întări capacitatea de descurajare şi apărare pe termen mediu şi lung. N-am crezut niciodată că voi trăi un sentiment atât de ciudat; să fiu în misiune europeană acasă pentru a discuta despre apărarea R. Moldova în faţa ameninţărilor Rusiei”, a mai transmis eurodeputatul.

Acesta şi-a exprimat speranţa că cetăţenii români vor înţelege ”cât de importantă este umbrela de securitate a NATO, lucru de care românii din R. Moldova nu se pot bucura, iar ameninţările Rusiei curg continuu”.

”Toată lumea civilizată este alături de cel de-al doilea stat românesc, mai puţin politicienii extremişti care răspândesc propagandă disperată împotriva R. Moldova şi a Uniunii Europene. Noi însă ştim ce avem de făcut. Putin nu ne poate diviza, noi vom rămâne uniţi împotriva tuturor ameninţărilor, indiferent de unde vin”, a mai transmis liderul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.