Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, după decizia din R. Moldova: 'Singurul partid din România care nu a salutat această decizie istorică este partidul prorus AUR'

eugen tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac critică poziția purtătorului de cuvânt al Ministerului Rus de Externe, Maria Zakharova, în privința deciziei Moldovei de a oficia limba română ca limbă de stat. De asemenea, Tomac arată cu degetul și spre partidul AUR.

„Rusia a atacat în termenii cei mai duri și sălbatici decizia R. Moldova de a readuce limba română la statut de limbă oficială în R. Moldova. Practic, Kremlinul recunoaște oficial și își asumă politica diabolică de deznaționalizare pe care a dus-o în timpul URSS împotriva românilor din Basarabia. Cuvintele român și limba română au fost interzise în stânga Prutului după anexarea Basarabiei. Decizia Parlamentului de la Chișinău este una cu semnificație politică majoră. Aceasta reprezintă desprinderea definitivă de influența Moscovei în chestiunea identitară a majorității populației vorbitoare de română. Practic, încetează prigoana limbii române în ținuturile vechii Basarabii”, a spus Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

„Nu pot să nu remarc faptul că singurul partid din România care nu a salutat această decizie istorică este partidul prorus AUR. O formațiune condusă de un lider care a fost deghizat ani la rând drept un promotor al apropierii românilor de pe ambele Prutului, iar acum, în plin război, susține că România nu mai trebuie să sprijine R. Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.