Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac iese la rampă după precizările MAI pe tema Schengen: 'Putem spune ceea ce repetăm de 12 ani, suntem incluşi la rubrica DIVERSE'

eugen tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac afirmă, după precizările Ministerului de Interne privind reuniunea Consiliului JAI de joi, că ”este bine” că Guvernul a reacţionat, însă reiterează că intrarea României în Schengen nu se află pe ordinea de zi. ”Desigur, putem spune ceea ce repetăm de 12 ani, suntem incluşi la rubrica Diverse”, adaugă el.

”Este bine că guvernul a reacţionat, dar pentru corecta informare a opiniei publice, reiterez: intrarea României în Schengen nu se află pe ordinea de zi. Programul prezentat de Consiliu este limpede. Desigur, putem spune ceea ce repetăm de 12 ani, suntem incluşi la rubrica DIVERSE”, a scris, pe Facebook, Eugen Tomac, după precizările transmise de MAI.

El a subliniat că ”este un eşec major faptul că se dezbate situaţia spaţiului Schengen în Consiliul JAI, dar fără votul esenţial, acela pentru intrarea României în Schengen”.

”Pur şi simplu umilitor pentru această naţiune!”, a conchis Tomac.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a afirmat că astăzi are loc o nouă şedinţă a Consiliului JAI la Bruxelles, iar aseară a fost publicată ordinea de zi şi a fost total şocat să constate că întreaga reuniune este dedicată exclusiv problematicii Schengen, doar că nici de această dată nimic despre extindere, nimic despre România şi Bulgaria.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat că, la solicitarea României, a fost pus pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului JAI de joi un punct de informare privind starea generală a Spaţiului Schengen, cu accent pe barometrul Schengen şi combaterea criminalităţii transfrontaliere, iar reprezentanţii ţării noastre şi ai Bulgariei vor prezenta măsurile pentru consolidarea controlului frontierelor. ”Conducerea MAI consideră că punerea pe ordinea de zi a Consiliului JAI sau a unui alt Consiliu a subiectului extinderii spaţiului Schengen este oportună doar în momentul în care este securizat sprijinul tuturor statelor membre UE”, a transmis MAI, după afirmaţiile europarlamentarului Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.