Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac îi SOMEAZĂ pe parlamentarii români: Legea privind transparența totală în administrație NU trebuie respinsă

facebook.com
Eugen Tomac

Drumuri cu gropi, trotuare sparte, lucrări de mântuială, școli și spitale prost dotate cu toate fac parte din realitatea oricărui român plătitor de taxe și impozite care, zi de zi, se întreagă unde merg banii lui. Eugen Tomac, europarlamentar PMP atenționează Parlamentul că e vremea să adopte o lege care să transparentizeze total cheltuirea banilor publici. Proiectul deja există și aparține PMP.

"PROTEST!

Solicit partidelor parlamentare să nu respingă legea PMP privind transparența totală în administrație.

În legislatura trecută, am propus amendarea legii 544/2000 privind accesul la informațiile de interes public, astfel încât toate instituțiile și companiile de stat să facă publice de îndată contractele semnate și facturile achitate din bani de la bugetul de stat.

Astfel, fiecare primărie, consiliu județean, agenție guvernamentală, spital, școală sau, spre exemplu, companii de drumuri, să prezinte pe pagina instituției orice contract încheiat, precum și factura plătită. Totul la vedere! România are nevoie de o astfel de lege, care, din nefericire, a fost transmisă spre votul plenului cu propunerea de respingere. Se află pe ordinea de zi și urmează să fie votată.

Este esențial să facem acest pas pentru a responsabiliza decidenții care gestionează banii publici și, totodată, pentru a le oferi cetățenilor posibilitatea de a ști cu exactitate ce se întâmplă cu banii încasați din taxe și impozite!", scrie Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.