Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac o SOMEAZĂ pe Viorica Dăncilă: Să nu adopte nicio OUG până la alegerea unui avocat al poporului

Mediafax
tomac eugen pmp

Liderul PMP, Eugen Tomac, îi cere premierului Viorica Dăncilă să nu adopte nicio ordonanţă de urgenţă până la momentul în care vom avea un nou Avocat al Poporului.

Citește și: Ingrid Mocanu a IZBUCNIT la adresa șefei procuroarei Maria Pițurcă: 'Dacă ne violează copiii, ne dau în cap pe stradă, șefii lor spun că suntem tâmpiți'

Acesta atenționează, pe Facebook, că premierul trebuie "să dea dovadă de responsabilitate şi să înţeleagă clar mesajul românilor de la referendumul din 26 mai.

Ne aflăm într-o zonă de vid legislativ – pentru că funcţia de Avocat al Poporului este unipersonală, până la numirea unei noi persoane care să îndeplinească acest rol, nu mai pot fi contestate la CCR eventualele OUG-uri.

Problema e că Guvernul Dăncilă – la fel ca Dragnea cu OUG 13 şi cu OUG 114 – vrea să profite de moment şi să dea două ordonanţe controversate: adoptarea Codului Administrativ (declarat deja o dată neconstituţional de CCR) şi aşa-zisa amnistie fiscală a lui Teodorovici.

De asemenea, se impune cât mai rapid modificarea Constituţiei pentru ca şi alte instituţii (în special Preşedintele României şi Parlamentul) să poate contesta aceste OUG-uri.

În această analiză, am pornit de la premisa că am putea avea un Avocat al Poporului onest şi independent, precum Eckstein Kovacs, pentru că, dacă Tăriceanu o impunea pe Renate Weber (iubitoarea de ruşi) în fruntea instituţiei, totul s-a terminat: e clar că nu va face vreo mişcare care să supere cumva Guvernul".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.