Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac: Opoziția va anunța luni ziua în care va fi depusă moținea de cenzură

facebook.com
Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, la Parlament, că, probabil, Opoziția va anunța ziua în care va fi depusă moțiunea de cenzură pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă. Tomac a adăugat că există șanse ca moțiunea să treacă mai ales că sunt mulți parlamentari PSD nemulțumiți de Guvern.

„Ultima inițiativa, cea legată de rectificarea bugetară, ne obligă să acționăm cu fermitate în acest sens. Am discutat cu dl. Președinte Orban, cu dl. Președinte Barna, chiar ieri, și urmează ca luni să anunțăm probabil și ziua în care vom depune motiunea de cenzură. Acest guvern trebuie să plece. Vedeți ca dl. Dragnea vrea să pară sigur, dar nu mai este sigur. A propus să fie înlocuiți 10 miniștri în actualul Cabinet, când putea foarte simplu să propună o restructurarea guvernamentală și să-i treacă prin vot în Parlament. Nu a avut acest curaj. Tocmai de aceea cred ca suntem obligați să depun o moțiune de cenzură. Șanse sunt din ce in ce mai mari ca acestă moțiune să reunșească.”, a declarat Eugen Tomac, la Parlament, conform Mediafax.

Chestionat de jurnaliști dacă exista discuții cu parlamentarii de la PSD, liderul PMP a punctat că există o strategie a Opoziției în acest sens, mai ales că există nemulțumiri în PSD.

„Noi ne-am stabilit o strategie în ceea ce privește acest aspect. Sunt convins că în ziua moțiunii de cenzură vom avea suficiente voturi. (..) Ca să o citez pe Dna. Andronescu, care în urmă cu o lună de zile spunea că PSD trebuie să se ia o măsură urgentă, să se retragă dl. Dragnea și să se plece dna. Dăncilă, da. Sunt mulți din PSD care au rămas în același registru pe care ministrul Andronescu l-a abandonat. Toată această nemulțumire, chiar dacă nu o veți public decât rareori exprimată public de lideri PSD, se menține. Faptul că nu au avut curaj sa vină în Parlament cu o restructurare guvernamentală și au mers pe aceste remanieri arată că le este teamă de vot. Eu cred că este momentul potrivit să avansam cu moțiunea de cenzură”, a adăugat Tomac.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, miercurea trecută pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit cu liderii PNL și PMP, Ludovic Orban și Eugen Tomac, pentru a discuta despre strategia legată de depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului.

„Da, a avut loc această întâlnire astăzi (miercurea trecută- n.r). Am discutat strategia pentru perioada următoare, moțiunea de cenzură este inevitabilă, o vom depune cu siguranță în perioada următoare. Pentru moment am agreat să continuăm discuțiile fiecare dintre noi cu ceilalți parlamentari și din PSD și din celelalte grupuri din Parlament pentru a încerca să obținem o susținere pentru această moțiune”, a afirmat Dan Barna, miercuri pentru MEDIAFAX

Întâlnirea între Orban, Barna și Tomac a avut loc în biroul președintelui PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.