Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac prezintă stadiul aderării Republicii Moldova în UE: 'Este vital să susţinem ferm integrarea rapidă a românilor de dincolo de Prut'

M. C.
facebook.com
Eugen Tomac

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă că este vitală susţinerea fermă a integrării europene rapide a românilor de dincolo de Prut, prin toate căile posibile, prezentând şi răspunsul primit din partea lui Josep Borell, Inaltul Reprezentant al UE, cu privire la integrarea accelerată a R. Moldova în Uniunea Europeană.

‚‚Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 7 martie 2022, Consiliul a invitat Comisia să îşi prezinte avizul cu privire la cererile de aderare înaintate de Ucraina, Republica Moldova şi Georgia. Invitaţia a fost reiterată cu ocazia Consiliului European din 24-25 martie 2022. Comisia avansează rapid cu lucrările legate de formularea acestor avize. Deciziile privind măsurile ulterioare vor fi luate de Consiliu. Comisia Europeană recunoaşte aspiraţia europeană şi alegerea căii europene exprimate în mod clar de Republica Moldova", este răspunsul oficilialului UE, prezentat de Tomac, pe pagina sa de Facebook, relatează News.ro.

"Este vital să susţinem ferm integrarea europeană rapidă a românilor de dincolo de Prut, prin toate căile posibile", consideră europarlamentarul.

În opinia sa, integrarea aprofundată a R. Moldova la Piaţa Unică Europeană este esenţială ȋn contextul geopolitic actual, pe fondul ameninţărilor venite din partea Federaţiei Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.