Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurobank, una din cele mai mari bănci din Grecia, a vândut 80% din infrastructura sa de plăţi prin terminale POS

www.travelfree.com
card revolut

Eurobank, una din cele mai mari bănci din Grecia, a anunţat marţi să a semnat un acord pentru vânzarea a 80% din infrastructura sa de plăţi prin terminale POS către firma franceză Worldline, în încercarea de a-şi consolida baza de capital, transmite Reuters, citat de agerpres.

În urma acestei tranzacţii, Eurobank devine a treia bancă grecească care se desparte de infrastructura sa de plăţi care implică terminale POS, după ce Piraeus Bank şi Alpha Bank au încheiat tranzacţii similare în cursul acestui an. În replică, Worldline va încerca să utilizeze reţeaua bancară a Eurobank drept un canal comercial pentru a distribui produsele şi serviciile sale de plăţi către comercianţii fizici şi online.

Această divizie a Eurobank este lider de piaţă, în condiţiile în care are o cotă de 21% din tranzacţiile procesate în Grecia. Anual, această divizie gestionează plăţi pentru 123.000 de comercianţi fizici şi online cu tranzacţii de peste şapte miliarde de euro.

"Acordul cu Worldline este în linie cu planul nostru strategic de a ne concentra pe activităţile de bază şi să ne consolidăm şi mai mult baza de capital", a declarat directorul general de la Eurobank, Fokion Karavias.

Grupul bancar elen a precizat că acordul convenit cu Worldline evaluează infrastructura sa de plăţi prin terminale POS la 320 milioane de euro, în funcţie de unele ajustări la data finalizării tranzacţiei. În pus, acordul cuprinde anumite plăţi condiţionale şi protejarea drepturilor acţionarilor minoritari.

Vânzarea este aşteptată să se încheie în al doilea trimestru al anului următor şi ar urma să contribuie cu aproximativ 80 de puncte de bază la capitalul Tier I al Eurobank.

În luna aprilie 2018, Banca Transilvania a achiziţionat subsidiarele Eurobank din România: Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.