Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputații social-democrați: Îl susținem pe Pittella pentru președinția Parlamentului European

parlamentul european

Eurodeputații social-democrați români își afirmă susținerea categorică pentru candidatul grupului S&D la funcția de președinte al Parlamentului European – actualul lider al europarlamentarilor S&D, Gianni Pittella.

”Credem că este important pentru noi, românii, faptul că Gianni Pittella este un prieten adevărat al României, un europarlamentar care a luat apărarea țării noastre atunci când aceasta a fost atacată pe nedrept de alți politicieni europeni. Domnul Pittella reprezintă, deci, o garanție că drepturile și imaginea României vor avea un sprijin la nivelul Parlamentului European.

Citește și: Preşedinţia malteză a Consiliului UE cere statelor blocului comunitar soluţionarea crizei migraţiei

Uniunea Europeană se află într-un moment de răscruce, moment în care se simte acut nevoia ca instituțiile europene să se apropie mai mult de cetățeni. Gianni Pittella are o viziune clară asupra modului în care Parlamentul European își poate întări legăturile cu cei pe care îi reprezintă. Candidatul grupului nostru își asumă clar, ca obiectiv central, creşterea transparenţei procesului de luare a deciziilor în plan european și o mai mare apropiere şi deschidere a instituţiei faţă de cetăţenii din toate statele membre.

Candidatul social-democrat, aflat la al treilea mandat în cadrul PE, are experiența necesară acestui rol și o excelentă cunoaștere a mecanismelor instituționale europene. Domnia sa este totodată o personalitate recunoscută pentru pozițiile sale în apărarea principiilor democratice și pentru stăruința sa de a respinge orice formă de discriminare (menționăm aici pozițiile militante ale domnului Pittella pentru respectarea principiului egalității de gen, pentru a da doar un exemplu).

Parlamentul European are nevoie în continuare de un lider care crede în solidaritate, în proiectul unei Europe mai puternice, mai integrate și mai deschise față de toți membrii săi” arată eurodeputații social-democrați români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.