Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinţia malteză a Consiliului UE cere statelor blocului comunitar soluţionarea crizei migraţiei

Comisia Europeana

Membrii UE au nevoie de o 'înţelegere reciprocă' a preocupărilor cu privire la migraţie, a afirmat miercuri premierul maltez Joseph Muscat, a cărui ţară deţine preşedinţa semestrială prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene, menţionând că securizarea graniţelor europene este esenţială pentru un acord privind împărţirea problemelor legate de migraţie, relatează DPA.

Muscat a făcut declaraţiile în capitala ţării sale, La Valletta, în cursul unei vizite a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru a marca preluarea de către Malta a preşedinţiei prin rotaţie a Consiliului UE pentru următoarele şase luni. Găsirea unei soluţii la criza migraţiei europene este o prioritate principală a preşedinţiei malteze, care va cere ca ţările UE să-i înţeleagă mai bine opiniile privind această problemă, conform Agerpres.

Executivul comunitar are ca obiectiv ajungerea la un acord în rândul statelor membre privind redistribuirea solicitanţilor de azil în blocul comunitar, dar noţiunea cotelor obligatorii a fost respinsă de unele state est-europene. Malta, situată între Libia şi Italia, se află direct pe ruta pe care o folosesc mulţi refugiaţi care traversează Mediterana pentru a ajunge în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.