Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputat, reacţie fermă în apărarea României

europa ue sparge tandari

Bulgaria, România şi Italia sunt „de neguvernat”, Franţa este „zero pregătită” – sunt afirmaţii făcute în 2013 de Günther Oettinger, comisarul care va decide soarta banilor europeni de acum înainte, şi taxate ferm de un român. Eurodeputatul Victor Negrescu i-a cerut acestuia la Bruxelles să explice atacurile şi să le retragă. Solicitarea a venit chiar la audierea lui Oettinger pentru noul portofoliu primit de acesta - Buget si Resurse umane.

Scandalul 'Cuminţenia Pământului' ia proporții: 'Dragnea ar trebui să discute cu Ponta. El a decis'

„Domnule Comisar, mai credeți că aceste țări sunt neguvernabile? Evident că am o opinie diferită de a dumneavoastră și am datoria să vă solicit acum public să explicați aceste declarații și să le retrageți pentru că în final veți gestiona bugetul Uniunii Europene și mai ales resursele umane care vin inclusiv din aceste patru țări”, a spus Negrescu luni seara, in cadrul audierilor comisarului Oettinger la Parlamentul European.

Reporter TVR acuzat că a făcut jocul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Conform presei germane, acesta spusese in 2013: „În loc să combată criza datoriilor şi pe cea economică, Europa celebrează umanitatea şi pozează într-un institut de educare pentru restul lumii. Îmi fac griji în privinţa unor ţări care, în principiu, sunt aproape de neguvernat: Bulgaria, România şi Italia. Din punct de vedere economic, Franţa este zero pregătită pentru ceea ce ar trebui.”

Pe fondul unor zvonuri că la jumătatea exerciţiului financiar ar putea urma tăieri de fonduri de la ţările care nu au cifre de absorbţie bune, precum România, Negrescu a folosit prilejul pentru a întreba despre planurile noului comisar pentru Buget privind fondurile de coeziune alocate statelor membre, dar şi despre modul în care acesta îşi propune să ajute ţările UE aflate în dificultate:

„Care este opinia dvs cu privire la viitorul fondurilor de coeziune, atât pentru a doua jumătate a cadrului financiar multianual, cât şi pentru următorul cadru financiar? Ce propuneţi să se întâmple cu fondurile care nu au fost accesate până acum, care este perspectiva dvs şi, mai ales, cum putem ajuta statele membre aflate în dificultate să atragă aceste fonduri?”, a vrut să afle Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a legislativului european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.