Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputată care a atacat PSD în ultimii ani, desemnată de PPE candidat pentru președinția Parlamentului European

Roberta Metsola

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European a desemnat-o pe Roberta Metsola drept candidată în alegerile de la jumătatea mandatului din luna ianuarie, după ce a obţinut 64,4% din voturile colegilor de grup.

Manfred Weber a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că votul a fost secret şi că Roberta Metsola a fost desemnată candidata grupului pentru preşedinţia Parlamentului European cu peste 64% din voturi, fapt confirmat de grup printr-un comunicat.

Rezultatul votului pentru președinția Parlamentului European din partea PPE: din cei 174 votanți, Othmar Karas - 18 voturi, Esther de Lange- 44 voturi, Roberta Metsola - 112 voturi.

"Vreau să subliniez că prezentăm o femeie candidat după peste 20 de ani. Dacă va fi aleasă, şi sunt sigur că va câştiga, va fi cea mai tânără preşedintă din istoria Parlamentului European", a spus Weber.

"Sunt cu adevărat onorată. A fost o campanie foarte corectă şi deschisă. Primii mei paşi vor fi să construiesc alianţe şi punţi pentru a intra în a doua parte a mandatului mai puternici", a afirmat Roberta Metsola.

„Roberta Metsola este o foarte bună cunoscătoare a României. A fost alături de noi în apărarea statului de drept în perioada 2017 - 2019, fiind atunci într-o poziție cheie în Parlamentul European, în poziția de coordonator al PPE în Comisia de Libertăți Civile (LIBE). A fost alături de noi când am reușit să câștigăm votul decisiv în Comisia LIBE pentru a o impune pe Laura Codruța Kovesi drept procuror șef european. În ianuarie 2022 candidata noastră va fi supusă votului în plenul Parlamentului European și sunt încrezător că va câștiga”, scrie europarlamentarul Siegfried Mureșan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.