Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Gabriela Zoană: Un control mai strict al Parlamentului European asupra Comisiei Europene ar evita inexactitățile din rapoartele MCV

Gabriela Zoană

Am luat cuvântul în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, pentru a condamna inexactități de genul celor prezente în rapoartele MCV întocmite de Comisia Europeană, inexactități sesizate de asociațiile magistraților români, de Ministerul Justiției, dar și de reprezentanții mass-media.

În opinia mea, nu numai în ceea ce privește acest context, Parlamentul European trebuie să dețină și să exercite instrumente puternice de control asupra Comisiei. În acest fel s-ar evita situații precum cea în care Comisia impune României, prin intermediul rapoartelor MCV, măsuri anti-constituționale sau în care ni se adaugă, an după an, noi și noi obligații, într-o încercare de a păstra artificial acest mecanism pentru România și Bulgaria indiferent de durată și de consecințe.

Tot astfel, printr-un control mai strict al Parlamentului European, s-ar evita situații în care rapoartele MCV citează ”din memorie” anumite date sau se referă la situații inexistente sau la un context inventat. Românii s-au săturat să fie obiectul unor jocuri politice și de culise în ceea ce înseamnă mecanismul MCV și accesul la Spațiul Schengen.

Am propus plenului Parlamentului European instituirea unei proceduri prin care sesizările de acest gen, împotriva rapoartelor elaborate de Comisie, să poată fi verificate urgent, în comisiile de specialitate. Doar astfel se va putea face un pas în plus pentru ca și la Bruxelles puterea legislativă să aibă pârghii concrete de control asupra puterii executive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.