Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Tomac organizează a doua ediţie a Convenţiei Românilor de Pretutindeni / Evenimentul se va desfăşura la Iaşi, capitala Unirii

Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac organizează, în data de 23 ianuarie, cu prilejul aniversării a 165 de ani de la Mica Unire, cea de-a doua ediţie a Convenţiei Românilor de Pretutindeni.

Evenimentul se va desfăşura la Iaşi, capitala Unirii, şi va reuni lideri ai comunităţilor româneşti din întreaga lume, reprezentanţi ai mediului academic, jurnalişti, lideri politici şi reprezentanţi ai statului român.

"Convenţia Românilor de Pretutindeni se află la cea de-a doua ediţie, prima desfăşurându-se în anul 2020, la Parlamentul României. Evenimentul îşi propune să reunească români de pretutindeni, creând cadrul necesar pentru dialog şi colaborare. Discuţiile vor fi axate în jurul unor teme de interes pentru românii din vecinătate şi din Diaspora, printre care: "România şi R. Moldova, împreună în Uniunea Europeană", "Reprezentarea românilor de peste hotare în Parlamentul României. O lege care trebuie modificată", "Războiul din Ucraina şi consecinţele lui asupra comunităţii româneşti din acest stat", "Unitate şi identitate pentru o Românie euro-atlantică", se menţionează într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.