Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Vincze Lorant: ONG-urile de mediu dezinformează legat de cotele de prevenție. Apreciază mai mult viața unui urs decât a oamenilor

vincze lorant

Eurodeputatul UDMR Vincze Lorant denunță atitudinea unor organizații care se declară a fi „de mediu” și care transmit informații false despre intențiile ministerului mediului de a reglementa gestionarea populației de urși. Eurodeputatul acuză unele ONG-uri că țin mai mult la urși decât la viețile umane puse în pericol. Declarațiile lui Vincze Lorant vin contextul vizitei efectuate în România de reprezentanții Comisiei de petiţii din Parlamentul European, pe agendă fiind tăierile ilegale de păduri şi situaţia urşilor.

„ONG-rile de mediu dezinformează în ceea ce privește cotele de prevenție. Ori nu au citit proiectul aflat în dezbatere publică, ori nu fac altceva decât să manipuleze, din nou, opinia publică, așa cum au mai făcut-o de nenumărate ori în perioada trecută. Nu este adevărat că se reia vânătoa pentru trofee prin acest proiect de lege. Guvernul, prin Ministerul Mediului condus de domnul ministru Tánczos Barna, încearcă din răsputeri să caute soluții viabile pentru a readuce echilibrul în conviețuirea dintre om și urs. Guvernul va avea, întotdeauna, în vedere viața oamenilor, dreptul la ocrotirea vieții și sănătății umane”, a declarat eurodeputatul UDMR.

Europarlamentarul UDMR consideră că activiștii de mediu ar trebuie să facă mai degrabă lobby pe lângă statele din UE care nu doresc să primească urși din România, într-o procedură de relocare ca alternativă la cotele de prevenție.

”În altă ordine de idei, cu tot respectul față de ONG-iști, dacă tot se opun cotelor de prevenție și intervenție, de ce nu vin cu soluții reale? Tot ce reușesc este să facă circ în țară și să denigreze România pe plan internațional. Acest comunicat vine în momentul când, în România, se află o delegație a Parlamentului European. Din păcate, semnatarii apreciază mai mult viața unui animal sălbatic decât a 14 oameni care au murit în acești ani, iar 150 au fost atacați de urși. Victimele și pagubele materiale vor fi despăgubite din banii publici, din banii cetățeanului. Mai bine ar face lobby pentru a deveni adevărați ambasadori ai urșilor și să lupte ca țările occidentale să accepte relocarea animalelor. De exemplu, în Germania, Austria, Franța. Trebuie să înțelegem cu toții că, din 2016, de când nu s-au luat măsuri de intervenție, populația de urs brun a crescut în România, iar viața oamenilor este în pericol”, mai spune Vincze Lorant.

Comisia de petiţii din Parlamentul European a început luni vizita în România şi va pleca joi. Membrii acesteia vor purta discuţii cu ministrul Mediului, cu reprezentanţi ai MAI, experţi Romsilva, ONG-uri, asociaţii de profil. La final, comisia va întocmi un raport, care va fi publicat la Bruxelles şi care va conţine concluziile vizitei şi recomandări pentru Comisia Europeană şi pentru România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.