Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Euroins România a vândut 1,2 milioane de poliţe din toate produsele de asigurare, în T1

euroins

Euroins România a vândut 1,2 milioane de poliţe din toate produsele de asigurare, în primul trimestru al acestui an, faţă de 0,9 milioane anul trecut, cel mai mare procent de creştere fiind înregistrat în zona asigurărilor opţionale unde subscrierile au fost de trei ori mai mari decât în 2021, informează compania.

"În primul trimestru au fost vândute 1,2 milioane de poliţe din toate produsele de asigurare, faţă de 0,9 milioane anul trecut, ceea ce înseamnă că numărul clienţilor care au încredere în Euroins a crescut cu 36% în T1 2022 faţă de T1 2021. Cel mai mare procent de creştere s-a înregistrat în zona asigurărilor opţionale - subscrierile sunt aici de trei ori mai mari decât anul trecut, rezultând o primă subscrisă de 55 milioane lei. Această creştere importantă a vânzărilor este determinată de concentrarea pe care compania o are pe diversificarea portofoliului de produse de asigurare şi pe atenţia acordată nevoilor în schimbare ale clienţilor săi. Cea mai mare creştere a fost înregistrată la produsul CASCO, peste 800%, arătând o creştere clară a încrederii în companie. Alte produse care cresc de peste 3 ori sunt şi asigurările de călătorie, de sănătate, de proprietate şi de răspundere civilă (RCA)", se precizează în comunicatul Euroins transmis marţi AGERPRES.

Documentul citează raportul ASF potrivit căruia cota de piaţă a Euroins în RCA în primul trimestru din 2022 a fost de 36%, crescând mai puţin decât concurenţii săi după distribuirea clienţilor City Insurance. Evoluţia actuală arată că până la sfârşitul anului Euroins va atinge o cotă de piaţă de RCA sub 30%, precizează sursa citată.

Perioada de plată de la data solicitării clienţilor până la data plăţii a fost redusă cu 86%. În T1, plata medie a tuturor daunelor - în care nu au existat victime - a fost de cinci zile, după depunerea cererii de plată, în condiţiile în care în T1 2021, timpul mediu de plată a despăgubirilor a fost de 34,5 zile.

"Un alt indicator important al îmbunătăţirii proceselor interne este acela că numărul de reclamaţii, raportate de la an la an, se normalizează cu o scădere de 84% la mai puţin de 0,01% a tuturor reclamanţilor. Adică, mai puţin de 700 de reclamanţi sau clienţi din peste 40.000 de daune plătite şi 1,2 milioane de poliţe încheiate căutau răspunsuri mai detaliate prin reclamaţii în T1", se precizează în comunicat.

Euroins România ocupă primul loc în clasamentul companiilor de asigurări după primele brute subscrise pentru asigurări generale în primul trimestru al anului 2022, cu o cotă de piaţă de 23,2%.

"Ne aflăm într-un proces accelerat şi vizibil de transformare extrem de provocatoare, pe termen lung, pe care l-am început anul trecut odată cu schimbarea întregului consiliu de conducere al companiei de asigurări, continuând cu majorări semnificative de capital (peste 300 de milioane de lei) de la acţionarii noştri şi de asemenea de la BERD, care şi-a arătat angajamentul de a continua să investească în această industrie. În ciuda provocărilor pe care piaţa asigurărilor din România ni le arată în fiecare zi, punem multă atenţie şi executăm activităţi operaţionale pentru îndeplinirea unui plan de redresare foarte ambiţios, pe care ni l-am asumat, fiind strict supravegheaţi de autorităţi. Rezultatele pozitive ale eforturilor noastre se pot observa deja în indicatorii noştri oficiali din zona de asigurări şi de asemenea, în comportamentul pieţei - plăţi mai rapide, relaţii de încredere şi transparente cu clienţii şi partenerii noştri, scăderea numărului de reclamaţii. Rezultatele noastre au fost confirmate atât de cel mai recent raport oficial publicat pe 24 iunie de ASF, cât şi de comunicatul de presă publicat de BERD pe 26 iunie 2022. Ambele documente oferă dovezi în cifre a performanţei noastre din ultimul an şi pot privi doar tendinţa pozitivă a viitoarei dezvoltări", a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

Euroins Insurance Group oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste 4 milioane de clienţi în 14 ţări şi are peste 3.000 de angajaţi. EIG face parte din Eurohold Bulgaria AD, un mare grup financiar şi energetic care operează în regiune şi activează în domeniul distribuţiei, furnizării şi comerţului cu energie electrică, asigurări, leasing, vânzări de maşini, servicii de investiţii şi management al activelor. Eurohold este listată la Bursa de Valori din Bulgaria şi Varşovia. În 2021, Eurohold a achiziţionat prin unitatea sa Eastern European Electric Company subsidiarele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care au peste 3.000 de angajaţi şi deservesc aproape 3 milioane de consumatori din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.