Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Euronews închide secţia în limba ucraineană

Euronews

Postul european de televiziune Euronews a anunţat duminică închiderea secţiei sale în limba ucraineană, invocând dificultăţi financiare, transmite AFP.

'Începând de duminică Euronews va înceta emisia în limba ucraineană', se arată într-un mesaj publicat de acest post pe contul său de Facebook, scrie agerpres.ro.

Anunţul închiderii secţiei ucrainene survine după doi ani de când guvernul de la Kiev a oprit finanţarea pentru acest serviciu. Datoria către Euronews acumulată de televiziunea naţională ucraineană (NTKU) este în prezent de circa 10 milioane de euro.

Euronews şi NTKU au semnat în anul 2009 un acord prin care postul european a deschis în anul 2011 o secţie în limba ucraineană. Dar imediat după inaugurare, această secţie a fost acuzată că susţine punctele de vedere ale guvernului de la Kiev, ea fiind criticată atunci pentru că ar fi minimalizat importanţa unei manifestaţii a opoziţiei împotriva fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Postul Euronews are sediul la Lyon, în Franţa, şi după închiderea secţiei ucrainene rămâne cu emisiuni în 12 limbi, printre care se numără engleza, franceza, germana, rusa şi araba. Din anul 2015 acţionarul majoritar al postului este miliardarul egiptean Naguib Sawiris.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.