Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa a fost al treilea producător mondial de vehicule comerciale în 2017

curierulnational.ro
autobuze Otokar

Cu o pondere de 18% în totalul producţiei de vehiculele comerciale la nivel global, din 2017, Europa se află pe locul trei în lume, după China şi Statele Unite, arată datele centralizate de Asociaţia Europeană a Constructorilor de Automobile (ACEA), informează mediafax.

Defalcat pe regiuni, Europa a produs 3.456.025 de vehicule comerciale (vehicule capabile să transporte mărfuri sau cel puţin nouă persoane) utilizate pentru transportul de mărfuri sau de pasageri.

China a produs 5.696.029 de unităţi, având o pondere în producţia totală de 30%, iar Statele Unite au produs 4.415.418 unităţi, având o pondere din producţia totală de 24%.

Asia de Sud-Est (cu ţări producătoare precum Indonezia şi India) este a patra regiune în topul producătorilor, cu un număr de 2.365.527 de unităţi şi o pondere de 13%.

Japonia şi Coreea de Sud (puse de ACEA laolaltă) ocupă a cincea poziţie, cu 1.592.691 de unităţi produse în 2017 şi cu o pondere în totalul global de 9%.

Pe ultimele două locuri se află America de Sud (763.869 de unităţi şi pondere de 4%) şi Orientul Mijlociu şi Africa (419.642 de unităţi şi pondere de 2%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.