Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa este în cădere: euro și lira sterlină înregistrează minime față de dolar

dolar euro

Bursele europene au scăzut marţi pentru a patra sesiune consecutivă, în condiţiile în care sentimentul negativ a cuprins pieţele globale, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,6%, majoritatea sectoarelor fiind în teritoriu negativ. Acţiunile tehnologice au înregistrat cea mai mare scădere, cu 2%, în timp ce titlurile auto au fost în declin cu 1,2%.

Semnele că Banca Angliei şi Banca Centrală Europeană (BCE) vor menţine dobânzile neschimbate, în timp ce Rezerva Federală ar putea avea în rezervă o altă creştere, au influenţat şi monedele europene.

Minime față de dolar

Lira sterlină şi euro au înregistrat minime ale ultimelor şase luni faţă de dolarul american.

Pieţele regionale de acţiuni au închis şi luni în scădere, cu bursele majore şi aproape toate sectoarele în teritoriu negativ.

Randamentul obligaţiunilor pe 10 ani al Germaniei a atins luni cel mai înalt punct din 2011, potrivit Reuters, deoarece randamentele zonei euro au crescut şi ele.

Investitorii aşteaptă datele privind inflaţia din regiune, care urmează să fie publicate vineri şi care ar putea influenţa următoarea mişcare a Băncii Centrale Europene.

Indicii DAX din Germania şi CAC 40 din Franţa au scăzut cu 1%, respectiv 0,7%. Indicele FTSE 100 din Regatul Unit a rămas neschimbat, deoarece o serie de firme listate la Londra - inclusiv distribuitorul de electronice RS Group, banca Barclays şi firma de livrare de alimente Ocado - au avut o evoluţie peste cea a pieţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.