Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa este la pământ: Eurostat publică cifrele groazei pentru liderii europeni

The Romania Journal
EUROSTAT

Fluxurile de investiții străine directe (ISD) provenind din Uniunea Europeană către restul lumii, au fost de 120 de miliarde de euro, înregistrând o scădere puternică de aproape 52,2% comparativ cu 2016, când au fost de 250 de miliarde de euro, anunță Eurostat.

Citește și: Tăriceanu, Dragnea şi Dăncilă, făcuți praf după recepția de la Ambasada Franței: 'Un trio de neamuri proaste'

Potrivit Eurostat, UE s-a confruntat în 2017 cu o scădere semnificativă a fluxurilor de investiții străine în ambele sensuri (-52,2% pentru ieșiri, -89,2% pentru intrări).

Fluxurile de investiții în UE au fost de aproape zece ori mai mici decât în anul precedent - 37 miliarde de euro în 2017, față de 340 miliarde de euro în 2016.

Estimările preliminare arată că firmele din SUA au retras de pe piața Uuniunii Europene aproape 227 de miliarde de euro, acest lucru determinând tendința generală de scădere a fluxurilor de investiții străine în UE. În mod similar, investitorii din UE s-au retras de pe piața americană, cu aproximativ 67 miliarde euro.

În 2017, principalul investitor străin direct în Uniunea Europeană era Elveția, iar investițiile au fost consolidate de către ambele părți, întrucât investitorii direcți din UE au realizat achiziții nete de capital străin de investiții în valoare de 61 miliarde de euro în Elveția.

Printre marii investitori în UE se numără Japonia, cu 13 miliarde de euro, și Canada, cu 11 miliarde de euro.

Hong-Kong a absorbit mai mult de 10 miliarde de euro din partea investitorilor direcți ai UE, aproximativ aceeași sumă ca în 2016. Este de remarcat faptul că în 2017 companiile din UE și-au redus investițiile în Rusia, cu 7 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.