Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa n-ar trebui să pice în jocul lui Trump, 'dezbină şi stăpâneşte'

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump joacă jocul "dezbină şi stăpâneşte" cu Uniunea Europeană şi statele membre ale blocului nu ar trebui să cedeze, a declarat vineri comisarul european Guenther Oettinger, relatează Reuters, potrivit agerpres.

"În primul rând, trebuie să fim atenţi să nu îi acceptăm jocul", a spus Oettinger, un german, la radioul Deutschlandfunk.

ALERTĂ - Un soldat francez A DESCHIS FOCUL la Luvru asupra unui atacator cu armă albă/VIDEO

Trump a lansat o serie de atacuri intense asupra Germaniei, cea mai mare economie a UE. El a declarat că UE a devenit un "vehicul" pentru interesele germane şi a prezis că mai multe state membre vor vota să părăsească blocul, aşa cum a făcut Marea Britanie în iunie anul trecut.

Trump a avertizat producătorii auto germani că va impune o taxa de frontieră de 35% pentru vehiculele importate pe piaţa SUA. Principalul său consilier comercial a acuzat Germania că foloseşte un euro "extrem de subevaluat" pentru a obţine avantaj asupra Statelor Unite şi propriilor parteneri din Uniunea Europeană.

Cancelarul german Angela Merkel a respins aceste acuzaţii, subliniind că Banca Centrală Europeană este responsabilă pentru euro şi Germania îi respectă independenţa.

Merkel a fost un aliat european al fostului preşedinte american Barack Obama, care a lăudat-o ca "un partener remarcabil" în timpul vizitei sale de adio la Berlin în noiembrie. Sub Trump, relaţia s-a deteriorat rapid.

Oettinger a cerut UE să fie sigură de sine în relaţiile cu Trump.

"Avem piaţa mai mare", a spus el. "Ca echipă, suntem mai puternici", a notat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.