Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa pregătește măsura care îi va enerva la culme pe Putin și pe acoliții săi

putin nervos

Josep Borrell, șeful politicii externe UE, vrea să folosească 90% din veniturile din activele rusești pentru a cumpăra arme pentru Ucraina. El va propune măsura reprezentanților țărilor europene. Discuția va avea loc miercuri, relatează Mediafax.

Josep Borrell a spus că miercuri va înainta propunerea, cu o zi înainte de un summit al liderilor UE. „Propunerea concretă va fi depusă mâine”, a spus el, potrivit Sky News.

Un înalt oficial al UE a declarat săptămâna trecută că activele rusești blocate în UE vor genera între 15 miliarde de euro și 20 de miliarde de euro până în 2027.

Borrell a mai spus că propunerea este de a folosi profiturile din active. Astfel s-ar putea obține aproximativ 3 miliarde de euro anual. Restul de 10% ar putea merge spre stimularea industriei de apărare ucrainene, a adăugat diplomatul UE.

Reacția Rusiei la activele rusești înghețate

Despre activele rusești înghețate a făcut referiri chiar recent și vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, atunci când a explicat de ce Rusia refuză să returneze tezaurul românesc.

„UE a furat active de 300 de miliarde de dolari din Rusia și cere restituirea aurului României. Nu este nimic de spus în rusă”, a spus Medvedev (pe larg, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.