Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa pregăteşte misiunea Solar Orbiter

Nasa

Solar Orbiter, care va porni în 2018 spre Soare cu mai multe instrumente la bord, va fi dotat cu un mare scut termic pentru a rezista la temperaturi de cel puţin 500 de grade Celsius, informează EFE miercuri. Această misiune a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), în colaborare cu NASA, vizează printre altele înţelegerea ciclului solar, despre care se ştie că durează circa 11 ani dar nu sunt cunoscute mecanismele sale fizice.

Solar Orbiter va avea zece instrumente la bord, printre care şase telescoape, a declarat presei unul dintre responsabilii acestei misiuni, Luis Sánchez, la sediul ESA din Villanueva de la Cańada (Spania). Prin Universitatea din Alcalá de Henares (UAH), Spania conduce dezvoltarea unuia dintre aceste instrumente, EPD (Energetic Particle Detector), şi participă la dezvoltarea unui telescop de înaltă rezoluţie. Misiunea va fi lansată în 2018 de la baza Cape Canaveral (Florida, SUA). Solar Orbiter va orbita în jurul Soarelui şi va ajunge la distanţa de 42 de milioane de kilometri de acesta, cea mai mică distanţă de până acum, conform Agerpres.

Pentru aceasta, Solar Orbiter va fi protejat de un scut pentru temperaturi înalte, cu dimensiunea de 3,1 x 2,4 metri, care a trecut deja testele la sediul ESA din Olanda. Noutatea acestui scut constă în faptul că, pe lângă rolul de a proteja nava, are ferestre pentru a permite funcţionarea telescoapelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.