Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar cere anchetarea acuzațiilor de fraudă legate de programul ITI Delta Dunării: Nu putem băga sub preș un posibil furt

www.ziuaveche.ro/
delta dunarii

Europarlamentarul Alin Mituța (USR PLUS) solicită anchetarea acuzațiilor de fraudă legate de programul ITI Delta Dunării și modificarea sistemului de gestiune și control al programului: „Nu putem băga sub preș un posibil furt de 1 miliard de euro din fonduri europene”, potrivit Mediafax.

„Nu putem băga sub preș un posibil furt de 1 miliard de euro din fonduri europene. Aceste cazuri trebuie cercetate de organele competente cât mai repede și, pentru a preveni astfel de situații pe viitor, trebuie să modificăm sistemul de gestiune, control și monitorizare a acestor programe în România și în celelalte state UE. Fără o asumare clară a responsabilităților de gestiune și de control, banii europeni vor ajunge mereu în buzunarul clientelei de partid, iar asta va afecta atât credibilitatea României, cât și oamenii și comunitățile care ar trebui să primească acești bani. Beneficiarii acestor bani nu trebuie să aibă de suferit din cauza unor politicieni corupți care ar trebui să îi servească, nu să îi fure”, spune europarlamentarul Alin Mituța, într-o intervenție din partea grupului Renew.

Citește și: DOCUMENT | Nazare voia să acorde 14 milioane de euro unei bănci din Rusia, fără să știe Cîțu. Premierul, SIDERAT: 'Sunt suprins foarte neplăcut'

Potrivit sursei citate, o investigație jurnalistică apărută în presa din Olanda, Germania și România atrăgea atenția asupra faptului că banii europeni destinați comunităților din Delta Dunării, obținuți prin Programul ITI Delta Dunării, ar fi fost deturnați către firme de casă ale președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu (PSD), apropiat al lui Eugen Teodorovici, fost ministru PSD al fondurilor europene, care a proiectat acest program.

„În urma acestor dezvăluiri, Comisia Europeană a suspendat temporar plățile pentru programul ITI Delta Dunării, iar OLAF și DNA anchetează deja mai multe cazuri de posibile fraude, conflicte de interes și corupție legate de acest program. Acuzațiile sunt analizate în mod oficial și de Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi, aceasta fiind însă condusă de fostul parlamentar PSD Niculae Bădălău, fapt care nu oferă garanții prea mari de corectitudine. Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European a dat asigurări că va corecta problemele legate de gestiunea fondurilor ITI Delta Dunării pentru următoarea perioadă bugetară, iar noile reguli vor fi discutate inclusiv cu autoritățile naționale”, potrivit comunicatului de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.