Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar german: 'Uniunea Europeană are nevoie de un plan amplu pentru transferarea serviciilor financiare din Londra în spaţiul comunitar'

parlamentul european

Uniunea Europeană are nevoie de un plan amplu pentru transferarea serviciilor financiare din Londra în spaţiul comunitar şi pentru creşterea rolului euro pe plan mondial, afirmă eurodeputatul german Markus Ferber, potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană are nevoie de un sistem financiar adecvat pentru a concura cu dolarul pe piaţa globală, a declarat eurodeputatul Markus Ferber, membru al Comisiei pentru Afaceri Economice şi Monetare din Parlamentul European.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

"Avem nevoie de un plan major, detaliat, care să ajute la mutarea principalelor companii din sectorul financiar din Marea Britanie în Uniunea Europeană", afirmă Merkus Ferber, citat de agenţia Reuters.

Comisia Europeană urmează să publice miercuri un plan de promovare a rolului euro pe plan mondial, prin diminuarea dependenţei de operaţiunile din Districtul financiar al Londrei (City of London), în contextul încheierii tranziţiei post-Brexit.

"Criza Covid-19 a evidenţiat vulnerabilităţi în sistemul financiar dominat de dolari. Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană evidenţiază necesitatea aprofundării integrării pe pieţele de capital europene", arată un proiect al Comisiei Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.