Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar: 'Stelian Ion să găsească soluţii pentru a deschide şi dosarul clasat definitiv privind casele furate de Iohannis'

iohannis

După ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion, "să găsească soluții" pentru a redeschide dosarul 10 august, clasat definitiv de Tribunalul București pe data de 3 martie, europarlamentarul Cristian Terhes (PNȚCD) i-a solicitat public și el ministrului Stelian Ion să găsească soluțîi și pentru deschiderea "dosarului clasat definitiv privind casele furate de Iohannis".

"Klus Iohannis - şterpelitorul de case cu acte false, cel care nu a plătit statului 300.000 de euro, bani proveniți din închirierea caselor obținute ilegal - îi cere ministrului justiției Stelian Ion să 'găsească soluțîi' pentru a se redeschide dosarul de la 10 august, clasat definitiv.

În condițiile acestea și eu îi solicit public lui Stelian Ion să 'găsească soluțîi' pentru a se redeschide dosarul cu casele furate de familia Iohannis și sutele de mii neplătite de la stat, care a fost tot clasat definitiv", a scris Terhes pe Facebook.

Referitor la acest dosar al lui Klaus Iohannis, Europeâ Liberă a scris: "Procurorii au anchetat modul în care Klaus și Carmen Iohannis au intrat în posesia unui imobil din Sibiu, închiriat unei bănci. Cei doi soți au pierdut imobilul în 2015, după ce judecătorii au decis că proprietarul inițial nu mai are moștenitori legali, motiv pentru care imobilul a intrat în proprietatea statului. Certificatul de moștenitor în baza căruia a fost cumpărat imobilul a fost falsificat."

În decembrie 2020, ÎCCJ a respins o plângere împotriva deciziei Parchetului General de a clasa dosarul deschis ca urmare a denunțului făcut de Lumea Justiției referitor la casele din Sibiu ale președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului și soția sa au fost reclamați că ar fi refuzat să restituie statului peste 300.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit ilegal, a notat Hotnews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.