Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar: 'Victoria Ucrainei e imposibilă!' / trimiterea avioanelor F-16 e 'nebunie'

DW
armata ucraina

Europarlamentarul din partea Croației, membrul delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Rusia, Ivan Vilibor Sinčić, a declarat că Ucraina nu poate învinge Rusia pe câmpul de luptă, indiferent de ce arme i se vor trimite. Sinčić a făcut această declaraţie într-un interviu acordat ziarului rus "Izvestia".

Parlamentarul european a numit drept "nebunie" trimiterea avioanelor americane F-16 în Ucraina. Potrivit afirmaţiilor acestuia, aeronavele F-16 sunt o tehnică veche de 40 de ani. În plus, în Ucraina nu există piloți care să piloteze astfel de avioane.

În opinia deputatului, nu există riscul trimiterii militarilor Alianței Nord-Atlantice în zona de luptă. Armatele țărilor NATO, consideră Sinčić, sunt prea slabe și nu au suficiente arme, mai ales după ce multe arme au fost deja trimise în Ucraina.

Deputatul se declară sceptic cu privire la posibilitatea creării unei coaliții de mai multe țări NATO pentru a ajuta Ucraina.

În același timp, Sinčić a subliniat probabilitatea amestecului Poloniei în conflict, dar nu pentru a lupta cu trupele ruse, ci pentru a captura regiunile vestice ucrainene. Anterior, s-a anunţat că Seimul Poloniei (camera inferioară a Parlamentului polonez) a adoptat o rezoluție privind apartenența Ucrainei la NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.