Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii dezbat modul în care a fost arestat Boiko Borisov

blacknews.ro
Boiko Raşkov

Arestarea liderului partidului de opoziţie GERB din Bulgaria, fostul premier Boiko Borisov, va fi dezbătută în Parlamentul European (PE), miercuri după-amiază. Dezbaterea se intitulează „Reţinerea ilegală a liderului opoziţiei din Bulgaria” şi se desfăşoară în temeiul articolului 162 din Regulamentul de procedură al PE.

Discuţia este inclusă în dezbaterea generală „Drepturi fundamentale în UE”.

Pe 8 septembrie, Parlamentul European a decis să menţină petiţia împotriva acţiunilor ilegale ale fostului ministru de interne, Boiko Raşkov, prin care se încalcă drepturile civile şi se exercită violenţă mentală şi fizică împotriva reprezentanților opoziţiei şi să solicite răspunsuri detaliate de la autorităţile bulgare. În Comisia pentru petiţii a Parlamentului European, a fost admis pentru examinare raportul împotriva acţiunilor ilegale ale fostului ministru de interne, Boiko Raşkov, scrie rador.ro.

La sfârşitul lunii august, Tribunalul Administrativ din Sofia a decis că arestarea lui Borisov a fost ilegală. Direcţia Ministerului Afaceri Interne din Sofia va plăti fostului premier bulgar cheltuieli de judecată în valoare de 480 de leva (circa 240 de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.