Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarii liberalii trag un puternic semnal de alarmă în cazul fermierilor: 'Costurile de producție sunt mai mari decât prețul la care își vând recolta'

Agro Local
fermieri agricultura

Fermierii români au nevoie de ajutorul Comisiei Europene, pentru a putea face față situației în care costurile de producție sunt mai mari decât prețul la care își vând recolta. Acesta a fost mesajul transmis comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wjciechowski de către europarlamentarii PNL Dan Motreanu și Daniel Buda, în cadrul dezbaterii „Asigurarea disponibilității și a unor prețuri abordabile ale îngrășămintelor”, desfășurate la Parlamentul European.

Cauzele acestei situații sunt creșterea cu aproape 150% a prețului îngrășămintelor și afluxul de cereale ucrainene ieftine, care au inundat piața europeană.

„Soluția pe termen scurt propusă de europarlamentarii liberali constă în oferirea de către Comisie a unui sprijin financiar țintit către fermierii cu țările de la marginea UE. Pe termen lung, cei doi au cerut comisarului european să întocmească trei planuri: pentru dezvoltarea producției de îngrășăminte pe teritoriul UE, pentru stimularea îngrășămintelor alternative (organice, natura ori obținute pe bază de energie regenerabilă) și pentru implementarea de tehnici de ameliorare a plantelor în scopul creșterii randamentului culturilor”, arată PNL pe pagina de Facebook.

Dan Motreanu și Daniel Buda au avertizat că lipsa de reacție a Comisiei poate duce la falimentul generalizat al acestei ramuri economice și la periclitarea securității alimentare a continentului.„ Săptămâna trecută, cei doi europarlamentari români au trimis președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o scrisoare în care îi semnalau aceste probleme”, mai arată liberalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.