Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Cătălin Ivan ameninţă: Dacă Chirica e exclus din PSD, partidul renunţă definitiv la orice şansă de a mai câştiga Primăria Iaşi în 2020

catalin ivan

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan susţine că dacă primarul de Iaşi Mihai Chirica va fi exclus din PSD, atunci partidul renunţă definitiv la orice şansă de a mai câştiga Primăria Iaşi în 2020, precizând că plecarea lui Chirica din partid deschide mai multe scenarii, toate defavorabile social-democraţilor.

Cătălin Ivan, membru PSD Iaşi, în organizaţia comunală Dobrovăţ, a precizat marţi seară pe Facebook că mai mulţi membri de partid l-au sunat pentru a-i spune că a fost constituit un “pluton de execuţie“ în partid, cu scopul excluderii din PSD a edilului Miha iChirica şi a altor doi reprezentanţi social-democraţi. “Mă sună colegi de la Iaşi, colegi alături de care am crescut în organizaţia PSD, să-mi spună că s-a constituit pluton de execuţie la comanda lui Dragnea pentru ca Mihai Chirica, primarul Iaşiului, Gabriel Harabagiu, viceprimar şi Sorin Iacoban, fost deputat PSD, să fie excluşi din partid. Această lovitură dată PSD-ului arată că cei careconduc acum partidul au o agendă personală mult mai importantă decât cea a PSD. Din momentul excluderii celor trei, PSD renunţă definitiv la orice şansă de a mai câştiga primăria în 2020 şi îşi asumă public că nu va mai avea un punct de sprijin la Iaşi pentru foarte mulţi ani de acum înainte“, afirmă Cătălin Ivan.

Europarlamentarul PSD mai spune că decizia excluderii din partid a primarului Chirica “nu reprezintă un sfârşit de drum ci, dimpotrivă, deschide noi drumuri şi scenarii de lucru, toate în defavoarea PSD“. Primarul Iaşiului Mihai Chirica ar putea fi sancţionat de conducerea filialei judeţene a PSD, după ce edilul nu s-aprezentat în faţa comisiei de etică a organizaţiei, unde a fost chemat pentru ada lămuriri privind atacurile sale repetate la adresa PSD.

Surse din cadrul PSD Iaşi susţin că se poate ajunge chiar la excluderea din partid a primarului Mihai Chirica. În ultima săptămână, au fost audiaţi în comisia de etică a organizaţiei mai mulţi reprezentanţi ai PSD Iaşi, între care liderul filialei municipale Paul Boişteanu, viceprimarulmunicipiului Gabriel Harabagiu, dar şi fostul deputat Sorin Iacoban, cei treifiind susţinători ai primarului Mihai Chirica.

Surse din cadrul PSD Iaşi audeclarat marţi pentru News.ro că membrii comisiei de etică vor întocmi un raport privind activitatea mai multor social-democraţI, care va fi discutat înprima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean al PSD Iaşi. Mai mulţi lideri PSD Iaşi îi reproşează lui Chirica faptul că în luna ianuarie, filiala municipală, controlată de primarul de Iaşi, şi-a anunţat susţinerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condiţiile în care organizaţia judeţeană s-a poziţionat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

În ultimul an, Mihai Chirica a avut puncte de vedere critice la adresa conducerii PSD, cerând chiar demisia liderului partidului, Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.