Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Claudia Țapardel: `Marile proiecte de investiții, preocuparea de bază a Guvernului Dăncilă`

stiripesurse.ro
Claudia Tapardel

În România se duce o bătălie politică între două tabere. O tabără care are o singură preocupare, anume să blocheze prin toate mijloacele tot ce înseamnă investiții și dezvoltare și tabăra aflată la guvernare în mod legitim, care, în ciuda opoziției din Parlament şi din stradă, face ce a promis.

„Executivul condus de premierul Viorica Dăncilă este hotărât să nu cedeze în fața celor care au un singur obiectiv, anume să dărâme cu orice mijloace un guvern ales legitim care își face treaba şi se ține de cuvânt. Tot ceea ce se întâmplă în ultima perioadă are ca obiectiv stoparea măsurilor şi proiectelor anunțate deja la Palatul Victoria, în urma cărora România se va dezvolta și moderniza”, a precizat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

O trecere în revistă a celor mai noi măsuri și proiecte mari de investiții aprobate de Guvern ne arată cât de important este să avem continuitate la Palatul Victoria prin intermediul actualei guvernări.

„Guvernul Dăncilă a avizat deja cele mai ample proiecte de investiții în infrastructură din ultimii ani, primul pas fiind adoptarea legislației privind parteneriatul public-privat. Este vorba în primul rând de o deblocare a legislației, de o comprimare a termenelor de atribuire a contractelor pe baza unui studiu de fundamentare prin care se face selecția partenerilor privați. În baza acestor modificări legislative, proiecte de investiții precum Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, Autostrada Sudului sau Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni vor fi demarate în cel mai scurt timp”, susţine europarlamentarul social-democrat.

Tot la capitolul infrastructură, actuala guvernare şi-a fixat ca obiective construcția unui nou aeroport lângă Bucureşti, dar şi amenajarea Canalului magistral Siret – Bărăgan, care va asigura sursa de apă pentru executarea unor sisteme de irigaţii pe o suprafaţă de peste 400.000 ha.

Aşa cum a promis prin Programul de Guvernare, Executivul Dăncilă, sprijinit în Parlament de coaliția PSD-ALDE, a adoptat măsuri concrete de creştere a nivelului de trai al populației.

„Noua lege a salarizării a avut ca efect majorarea salariilor în domenii vitale ca educația şi sănătatea. Nu ne oprim aici. Noua lege a pensiilor, care a fost deja lansată în dezbatere publică şi va intra în dezbatere parlamentară în toamnă, va îndrepta nedreptățile din sistemul public de pensii şi va majora pensiile românilor”, a declarat europarlamentarul Claudia Ţapardel.

În calitate de membru al Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului și Patrimoniu Cultural din Parlamentul European, Claudia Ţapardel salută şi intenţia Guvernului de a lua măsuri concrete pentru dezvoltarea turismului românesc.

„Executivul are pregătită o Ordonanță de Urgență pentru reducerea TVA la serviciile hoteliere de la 9 la 5%, la parcurile de agrement de la 19% la 5%, iar pentru apele termale TVA va fi 0%. Vor exista două fonduri, unul pentru a sprijini agenţii economici care doresc să investească şi un fond special pentru acest sector, care are un potențial uriaş, pentru autoritățile locale, ca să investească în infrastructura respectivă”, a precizat europarlamentarul social-democrat.

România are nevoie de stabilitate, nu de haos!

Românii au nevoie de dezvoltare, nu de scandal şi violenţe!

Guvernul Dăncilă, legitimat în urma alegerilor, face ce a promis!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.