Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Daniel Buda: 'Este inadmisibil ca noi să fim pricipala țară care exportă grâu, dar să fim în același timp statul cu importuri masive de pâine'

paginaeuropeana.ro
Daniel Buda

Europarlamentarul român Daniel Buda susține că o agricultură performantă în România ar putea fi făcută prin digitalizarea economiei rurale. Într-un interviu acordat financialintelligence.ro europarlamentarul a vorbit despre drama prin care trece România în domeniul agriculturii.

Citește și: Cursul de referință al EURO a fost cotat la 4,7507 lei, iar prețul gramului de aur a urcat la 176,3534 lei

„Plățile directe constituie mecanismul absolut indispensabil pentru supraviețuirea fermierilor români pe piață.

Este inadmisibil ca astăzi, în România, noi să fim pricipala țară care exportă grâu, porumb, dar să fim în același timp statul cu importuri masive de pâine congelată, de produse de panificație.

Incapacitatea guvernării de a prioritiza dezvoltarea unui sistem național de irigații generează în continuare grave prejudicii pentru fermieri.

Un pas important pentru o agricultură performantă în România, la standarde europene, o reprezintă fără îndoială digitalizarea economiei rurale.

Companiile care încalcă regulile europene privind calitatea produselor și afectează pe consumatorii din mai multe state membre ale UE pot plăti o amendă maximă, care poate fi impusă în fiecare stat membru, ce va fi de cel puțin 4 % din cifra de afaceri anuală a comerciantului.

Dacă acum opt ani importam aproximativ 170.000 de tone de carne de porc anual, în 2018 cantitatea adusă din alte țări a depășit 330.000 de tone”, a susținut europarlamentarul Daniel Buda în interviu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.