Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Eugen Tomac: Avem o criză de securitate, iar UE şi NATO sunt obligate să reacţioneze

Radio Chișinău
Eugen Tomac

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac spune că UE și NATO trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a opri invazia Rusiei din Ucraina. Tomac spune că războiul din Ucraina este o problemă de securitate regională.

"Despre situaţia din Ucraina, observăm că un stat care nu a greşit cu absolut nimic este invadat de Federaţia rusă, iar principalul motiv pentru care a fost realizată această agresiune este dorinţa majorităţii cetăţenilor ucraineni de a se apropia de UE şi NATO.

Şi acum UE trebuie să vină cu un răspuns pe măsura acestei provocări. În primul rând, ne-am trezit cu o criză umanitară, pentru că avem aproape şase milioane de refugiaţi în statele membre al UE.

Avem o criză de securitate, iar în acest caz UE şi NATO sunt obligate să reacţioneze. Mai avem, apoi, o criză a energiei, la fel de importantă. Avem şi criza economică, cea care afectează toţi cetăţenii europeni, dar şi Ucraina. Din acest punct de vedere, cred că avem o solidaritate, aproape toate statele s-au aliniat acestor sancţiuni.

Nu cred că exagerez atunci când spun că Uniunea Europeană are în faţă de gestionat una dintre cele mai mari crize cu care se confruntă de când s-a creat blocul comunitar", a declarat europarlamentarul PPE Eugen Tomac, miercuri, la Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.