Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Eugen Tomac: Este în interesul strategic al României ca Republica Moldova să adere la UE

facebook.com
Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, afirmă că obiectivul strategic al României legat de Republica Moldova este integrată în Uniunea Europeană: „Problema pe care ne-o punem cu toții este unde se va opri Rusia în acest conflict și în relația cu Republica Moldova, pe care o șanteajează brutal”, anunță Mediafax.

„Evident, este limpede care este și poziția României. Întotdeauna am spsus că obiectivul nostru strategic, legat de Republica Moldova, este integrată în Uniunea Europeană. Însă, rămâne un alt actor pe care îl urmărim cu multă atenție și vrem să știm, de fapt, ce vrea Rusia de la Republica Moldova. În contextul actual, este foarte important să înțelegem până unde va merge Rusia în relația cu Republica Moldova”, spune Eugen Tomac.

El felicită Republica Moldova pentru că „a făcut un salt fantastic”.

„Republica Moldova a făcut un salt fantastic, pentru că pentru prima dată achiziționează energie și gaze de pe piața europeană. Eu sunt convins că Republica Moldova va trece de această criză, chiar dacă costurile sunt uriașe. Problema pe care ne-o punem cu toții este, evident, unde se va opri Rusia în acest conflict și în relația cu Republica Moldova, pe care o șanteajează brutal și cât se poate de clar”, conchide Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.