Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Eugen Tomac face acuzații grave: PSD încearcă să îngrădească accesul PMP la politică!

Facebook/ Eugen Tomac
Eugen Tomac

Campania electorală pare să fie în toi în România! Europarlamentarul Eugen Tomac face acuzații grave la adresa PSD. Spune că accesul formațiunii sale, PMP, în Biroul Electoral Central e îngrădit fără un temei legal bine consolidat. 
Tomac consideră că e vorba de un atac la adresa democrației.

Iată explicațiile cu care vine politicianul

"Cine se teme de Dreapta Unită?

Nu am crezut niciodată că la mai bine de trei decenii de la prăbușirea comunismului voi putea trăi în România sentimentul de opresiune, de constrângere, de îngrădire a unor libertăți fundamentale.

Ieri, la propunerea PSD, a fost îngrădit dreptul PMP de a fi reprezentat în Biroul Electoral Central pe un motiv pentru care noi cei din PMP nu avem nicio vină.

De doi ani de zile, un grup de câteva persoane, cu o înțelegere deficitară a democrației și a rolului votului în politică, contestă procesul verbal al ultimelor două congrese ale PMP pentru a întârzia publicarea rezultatului acestora în registrul partidelor politice. Scopul fiind simplu - PMP să nu participe la alegeri.

În 2020, PSD avea înregistrată altă conducere decât Ciolacu în registrul partidelor politice și totuși a putut avea membru în BEC și participa la alegeri. Noi, în mod abuziv și scandalos, suntem lipsiți de acest drept pentru că așa vrea partidul stat. Decizia BEC o vom contesta.

Nu este primul atac la adresa PMP. De îndată ce am decis să facem parte din polul de dreapta alături de USR și Forța Dreptei, a început hărțuirea PMP prin măsura total aberantă a AEP de a tăia subvenția partidului.

Toate minciunile spuse despre noi în spațiul public de la diferite tribune ale instituțiilor statului au avut un singur scop - desființarea partidului, acuză Tomac

PMP de doi ani de zile, are o conducere legal aleasă și respectă cu strictețe legislația specială a partidelor politice. În toată această perioadă nu a existat nicio decizie a vreunei instanțe prin care să fie suspendat vreun congres al PMP, deși au existat zeci de cereri în acest sens.

Mai mult decât atât, la 2 februarie a.c., Tribunalul București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP și deși decizia este executorie, aceasta nu a fost pusă în aplicare.

Ce se întâmplă de fapt, am aflat ieri, când PSD în mod oficial a cerut respingerea propunerii PMP pentru Biroul Electoral Central

Tot PSD a decis prin OUG de comasare a alegerilor restrângerea dreptului de a avea membri în secțiile de vot la alegerile europarlamentare, deși PMP este partid politic cu doi deputați aleși în Parlamentul European. Niciodată în România după 1989, nu a existat un asemenea derapaj antidemocratic.

Astăzi, Biroul Electoral Central se va pronunța cu privire la solicitarea Alianței Dreapta Unită de a participa la alegeri. Refuz să cred că în România anului 2024, opoziției i se poate lua dreptul firesc de a participa la alegeri doar pentru că așa vrea PSD.

Subliniez din nou, listele de candidați PSD la alegerile parlamentare din 2020 nu au fost semnate de Dăncilă, ci de Președintele ales al PSD, Ciolacu, de aceea argumentul absurd folosit de PSD împotriva PMP, este nul. Un înscris într-un registru nu poate anula decizia suverană a unui congres, validată de Tribunalul București.

Acest atac al PSD la adresa opoziției este semnalul clar că le este frică. Vor doar concurenți controlați, unii pe lista cu ei, iar alții să cânte la aceleași tribune unde partidul stat este în tot și în toate.

PSD se teme de Dreapta Unită!, spune Tomac

PSD știe că românii nu vor un președinte de stânga.

PSD se teme de apariția unui val care va mătura totul, de aceea încearcă prin toate mijloacele să-i ia dreptul opoziției de a participa la alegeri.

Baronii roșii se tem de Dreapta Unită, se tem de forța politică pe care PMP, USR și Forța Dreptei au creat-o deja. Se tem de faptul că a apărut vehiculul în care românii să-și pună speranța.

Se tem că oamenii liberi au cu cine vota!

Se tem de faptul că Dreapta Unită va intra în turul doi la prezidențiale și că va trimite la Cotroceni un adevărat lider de dreapta care nu va face niciodată blat cu ei.

Acesta este motivul pentru care PSD nu vrea ca Dreapta Unită să participe la alegeri.

Alegerile din 9 iunie nu vor fi despre europarlamentare și locale, ele vor fi adevăratul prim tur al alegerilor prezidențiale!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.