Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentarul Gheorge Falcă intervine în scandalul de corupție de la vârful UE: 'Efectele benefice pentru români se vor vedea!'

Radu Pop
Facebook
Gheorghe Falcă

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) a prezentat succint cele mai importante subiecte care vor face subiectul ședinței plenare a Parlamentului European, ședință ce se desfășoară la Strasbourg.

„În primul rând este vorba despre votul pentru un cadru de reglementare consolidat în ceea ce privește dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro, un vot necesar pentru obținerea unui nivel mai ridicat de protecție a pacienților! De asemenea, voi vota pentru înființarea, în cadrul Parlamentului, a unei subcomisii care să se ocupe de problemele de sănătate publică. Apoi, urmează voturile pentru constituirea unei comisii speciale privind ingerințele externe în procesele democratice din UE, subiect asupra căruia am intervenit și eu public în ultima perioadă. Într-un context apropiat, va urma votul pentru asigurarea conectivității securizate, prin satelit, adică protejarea comunicațiilor mai ales în situații de criză, pentru a avea cu toții alternative mai ales în cazul unor atacuri fizice sau cibernetice asupra rețelelor terestre.

În urma dezbaterilor, se votează și cu privire la drepturile electorale ale cetățenilor mobili din UE, atât la alegerile locale cât și la cele pentru Parlamentul European. Încercăm, așa cum spuneam recent, să facem un pas înainte pentru consolidarea unei cetățenii cu adevărat europene, așa cum a fost ea propusă încă din 1992, prin Tratatul de la Maastricht, despre care am scris și eu recent. Un alt vot important este cel referitor la programul RePowerEU și adaptarea Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență la noile realități geopolitice pentru a sprijini eliminarea totală a dependenței UE, inclusiv a României, de combustibilii fosili importați din Rusia.

De asemenea, în urma dezbaterilor vom avea un vot cu privire la standardele de performanță privind emisiile de CO2 pentru autoturisme, un subiect urgent, ambițiile impuse de stânga europeană au un efect negativ asupra mobilității la nivel european. Unul dintre cele mai importante voturi va fi cel privind combaterea și prevenirea violenței împotriva femeilor, cu atât mai mult cu cât aceasta, inclusiv în România, nu este raportată corespunzător. Astfel, la nivel european, 67% dintre victime, dintre femei, nu au raportat Poliției sau altor organizații incidentele violente la care au fost supuse!

Nu în ultimul rând vom vota o Rezoluție a Parlamentului European prin care cerem o Strategie a Uniunii Europene de impulsionare a competitivității industriale, a comerțului dar și a locurilor de muncă de calitate, precum și o Rezoluție care sperăm să ne aducă rapid cât mai aproape, la nivel european, de asigurarea unui venit minim adecvat”.

În final, eurodeputatul face referire și la votul se se va da „asupra unei Rezoluții privind monitorizarea măsurilor solicitate de mine și de colegii mei pentru a consolida integritatea instituțiilor europene”, rezoluția venind în contextul scandalul de corupție declanșat de către deputata socialistă Eva Kaili. „Chiar dacă uneori poate părea mult, alteori vag și câteodată rezultatele se lasă așteptate, aș vrea să subliniez, de la Strasbourg, că în fiecare lună, după fiecare dezbatere și după fiecare vot, tot ceea ce facem aici sau la Bruxelles merită și contează. Efectele benefice pentru români, pentru țara noastră și pentru această construcție europeană din care facem parte activ se vor vedea. Europa și democrația trebuie apărate și consolidate în fiecare zi”, a concluzionat Gheorghe FALCĂ.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.